Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

14.02.2018 NEW BOOK
Pist Protta, Spave Poetry

Pist Protta NR. 80, udgivet af Space Poetry

Pist Protta nr. 80

Forlaget Space Poetry udgav i december 2017 Pist Protta nr. 80, som i den mere konventionelle form skiller sig ud fra tidsskriftets foregående publikationer. Pist Protta nr. 80 er en tekstanalogi med nyere og ældre kunstneriske tekstbidrag fra 15 billedkunstnere, der igennem forskellige genrer, visuelle udtryk og sprog komponerer fortolkninger af tekstbaseret kunst.

AF Anne Bro

Kunsttidsskriftet Pist Protta har i mere end 35 år formidlet kunst igennem alternative udtryk med  bidrag fra danske og internationale kunstnere. Pist Protta udkommer et par gange årligt, og hver udgivelse eksperimenterer ikke blot med indhold, men også med format, layout, papirkvalitet, trykmetode og grafik. At kalde det et kunsttidsskrift kan synes forsimplet, idet redaktionens leg med udgivelsernes udtryk nærmere placerer konceptet et sted imellem kunstværk og kunstudstilling.

Pist Protta nr. 80 er en lille samling af tekstelementer med enkelte illustrationer og fotografier fra forskellige billedkunstnere. Bogens gråtonede omslag står i kontrast til forsidens smukke blomster og sidernes limegrønne omrids. Bevidstheden om materialitet, natur og farver er gennemgående for bogens tekstbaserede kunstværker, der reflekterer over mangt og meget, men alligevel gennemstrømmes af en kropslig og naturlig oplevelse.

Blandt billedkunstnerne er den danske Lise Harlev, som i eget kunstregi eksperimenterer med tekstelementer. I værket ”Hvisken er mere højlydt end tale” sammensætter hun skriftlige udsagn og spørgsmål med visuelle tegninger af kropsdele og bjerge på måder, der overrasker. Den danske kunstfotograf Bettina Camilla Vestergaard indgår også i udgivelsen med fotografier af blandt andet et falmet palads og en bilkirkegård samt tekster, som beskriver stedernes skønhed.

Digte, sangtekster, essays, noveller, tegninger, fotografier og QR-koder er blot nogle af de forskellige genrer og medier, der anvendes, blandes og dekonstrueres i bogen. De færreste af værkerne holder sig indenfor de litterære genrers grænser, men klipper og klistrer en collage af udtryk, der både står for sig selv og som en del af det samlede Pist Protta-værk.

Pist Protta, Spave Poetry

Pist Protta NR. 80, udgivet af Space Poetry

Pist Protta, Spave Poetry

Pist Protta NR. 80, udgivet af Space Poetry

Pist Protta, Spave Poetry

Pist Protta NR. 80, udgivet af Space Poetry

Skriv kommentar