Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

23.03.2015 NEW BOOK

Loving Belinda, Jane Jin Kaisen, forlaget *[asterisk], 2015 Foto: Laura Thit Danielsen Hansen.

Loving Belinda - Jane Jin Kaisen

I forbindelse med Jane Jin Kaisens udstilling Loving Belinda, der kunne opleves på Galleri Image fra d. 9. januar til d. 8. marts 2015, blev bogen af samme navn udgivet udgivet d. 25. februar 2015. I bogen rejses der kritik af Vestens behandling af transnationale adoptioner.

AF Kathrine Børlit Nielsen

Jane Jin Kaisens nye udgivelse "Loving Belinda" tager fat i de etiske spørgsmål vedrørende transnationale adoptioner. Med udgangspunkt i den "mockumentariske" film Loving Belinda, der omhandler et amerikansk pars adoption af en dansk pige, følger en række tekster, der alle centrerer sig om de etiske, politiske og psykiske konsekvenser, den transnationale adoption i nogle tilfælde medfører. Denne problematik bliver fremstillet i lyset af kolonial undertrykkelse i Skandinavien. Blandt tekstforfatterne tæller Lene Myong, Louise Wolthers, Marianne Ping Huang, Morten Goll, Tobias Hübinette og Tone Olaf Nielsen. De berører alle på hver deres måde de potentielle konflikter og problematikker, der ikke blot individuelt kan opstå ved transnational adoption, men som også kan tage præg af større samfundsmæssige og politiske komplekser. 

Jane Jin Kaisens kunstneriske tilgang er præget af hendes "mockumentariske" film, der undersøger grænsefeltet mellem virkelighed og fiktion. Resultatet af denne teknik er et til tider humoristisk udtryk og en destabiliserende effekt. Bogen tager udgangspunkt i tre af disse "mockumentariske" værker Adopting Belinda (2006), Revisiting the Andersons (2014) og Loving Beinda (2015), der alle er fiktive narrativer funderet i virkelige, reelle problemstillinger og meningsdannelser. I disse videoer bliver der vendt op og ned på det, man normalt forstår ved transnational adoption, og uligheden i magtstrukturer og privilegier samt måden hvorpå den vestlige verden søger legitimering af adoption bliver belyst. Bogen indeholder billeder af Jane Jin Kaisens videoværker skabt mellem 2004 og 2015 samt tekststykker fra videoernes manuskripter. 

"Loving Belinda" består af 180 sider med farveillustrationer. Bogen koster 175 DKK. 

"Loving Belinda" er udgivet ved forlaget *[asterisk] og kan bestilles på hjemmesiden: www.forlagetasterisk.blogspot.dk 

Loving Belinda, Jane Jin Kaisen, forlaget *[asterisk], 2015 Foto: Laura Thit Danielsen Hansen.

Loving Belinda, Jane Jin Kaisen, forlaget *[asterisk], 2015 Foto: Laura Thit Danielsen Hansen.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole