Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KOPENHAGEN PHOTOBLOG

Photos from openings and events

23.08.2012

23.08.2012 Copenhagen Art Festival pre opening party. Så er vi igang. Samtlige direktører for de 5 kunsthaller og Copenhagen Art Festivals festivalleder Lene Crone byder velkommen med rød løber og sponsoreret champagne Foto: Torben Zenth.

Copenhagen Art Festival: Less is more

I snart 4 år har vi set frem til den næste udgave af samtidskunst Kvadriennalen, der startede op i 2008 under titlen U-TURN. Mange erfaringer rigere fra dengang har et nyt hold bestående af Københavns fem kunsthaller fået opgaven tildelt. Torsdag d. 23. august var pressen inviteret til en rundtur på kunsthallerne og til Højbro Plads, der skal være et center for de mange aktiviteter i byrummet udenfor kunsthallerne. Vi kom også ind i det ene tårn på Knippelsbro, hvor der er installeret et antal lyd-værker. Et besøg værd i øvrigt.

Ved middagstid begyndte rundturen med et besøg på Gl Strand. Allerede udenfor møder vi kunstneren Colonel, der utrætteligt analyserer og kritiserer - her ved at rejse sit lille telt udenfor Gl Strands bygning sprayet med ord så man forstod at Colonel følte sig isoleret og ensom - og han var ganske rigtigt ikke inviteret med i det fælleskab af kunstnere der udstiller eller performer på Copenhagen Art Festival.


Indenfor er udstillingen Unfinished Journeys pæn og nydelig. Det er lækkert at hvert værk har et rum for sig selv. Det er velordnet og overskueligt. Der er ikke noget man river sig på, og især Damian Ortegas værker virker stærke og poetiske i minimal æstetik.


Næste stop var Højbro Plads. hvor ilovit-installationen, der under Jeppe Heins ledelse  skal udgøre ovennævnte centrum for aktiviteter i byrummet. Imidlertid var det langt fra færdigt, og der blev tid til snak med de øvrige presse-inviterede og en kop kaffe.


På Nikolaj Kunsthal blev vi budt velkommen af direktør Elisabeth Delin Hansen, hvorefter vi kunne besigtige udstillingen, der tematiserede samtalens sammenbrud. Udstillingen virkede lidt rodet. Det er et svært rum, og der er langt mellem udstillinger, hvor det rigtigt fungerer. Højdepunktet er en stram præsentation af Superflex' Folkegaven - Mærsk. Et virkelig velgennemført projekt, der kulminerer d. 24. august kl. 18 med at Superflex' folkegave, en opera om Mærsks operahus, bliver overrakt Operaen, kulturministeren og det danske folk. Overrækkelsen foregår i Nikolaj Kunsthal. Se iøvrigt her: Kopenhagen anbefaler


På vej mod Charlottenborg kom vi forbi Wooloos ting på Kgs. Nytorv. Det virkede en anelse banalt og studentikost i sammenligning med festivallens øvrige værker.. Jeppesen siger det fint i information.


På Charlottenborg blev vi budt velkommen af direktør Mark Sladen. Herefter gik vi på opdagelse i Joachim Koesters enorme installation. Der er absolut festivallens nummer et. Jeg vil tro at Charlottenborg er den kvadratmetermålt største af kunsthallerne. Den er i hvert fald den modigste. Sammen med Overgaden har de valgt hver især at vise kun to kunstnere, hvor de andre vælger en mere sikker løsning med gruppeudstillinger. For Copenhagen Art Festival gælder, at jo færre kunstnere, jo stærkere udstilling. Også Ruth Ewans show er klart besøget værd.


Netop Overgaden var næste stop. Efter en velkomst kunne vi fordybe os i Yorgos Sapountzis: Deus Ex Machina og Hito Steyerl: The Kiss. Begge shows er skarpe og præcise. Den hypede Yorgos Sapountzis er umiddelbart tilgængelig og vinder samtidig ved fordybelse. Hito Steyerl kræver lidt mere tid, men det er det værd.


Næstsidste stop var Den Frie Udstillingsbygning. Et gruppeshow med værker af varieret styrke. Søren Thilo Funders 20 minutter lange video er minutterne værd. Lea Porsager gentager tricket fra Celestial Body... på Henningensen Gallery i 2011, og det virker stadig. Imponerende Ann Lislegaard installation og tyske Carsten Nicolais videoinstallation er cool real-poetisk.


Herefter gik turen tilbage til Charlottenborg, hvor der blev severet kanapéer og drikkevarer for kunstnere, personale, presse. Efter en række taler løsnede forsamlingen op, og for mange markerede det enden på mange måneders forberedelser. Dagen efter skal selve åbningen overstås, og festivallens udstillinger er sat på skinner. Tilbage er de mange øvrige aktiviteter, hvor festivallen til det sidste tilsynelaende har kæmpet med at få så meget som muligt på programmet. Det vender vi tilbage til.


Den foreløbige evaluering mellem tunmousse og hvidvin fokuserede selvølgelig på festivallens katastrofale kommuniation. Måneder med spredt leg med sociale medier uden indhold og et dyrt, uoverskueligt og håbløst website. Festivallen er helt fraværende i bybilledet og har vist ikke rigtigt brændt bare et lille hul igennem til den brede offentlighed. Men hvis de ikke er helt udbrændte på sekretariatet kan de måske nå det endnu.


Men tag hele turen rundt. Det er en enestående mulighed for at se rigtig meget  velpræsenteret kunst af høj klase i København. Man fornemmer tydeligt at kunsthallerne har haft langt større udstillingsbudgetter end de plejer. Videoprojektorerne er top-klasse, lyden er god og alt det tekniske er i orden.


Herfra vender vi den kommende tid tilbage med interviews og artikler om Copenhagen Art Festival. Enjoy...

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Colonels værk foran Gl Strand Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Damian Ortegas andet værk på Gl Strand Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Leder af Nikolaj Kunsthal Elisabeth Delin Hansen foran Lise Harlevs værk. Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Pressekorpset foran Nikolaj Kunsthals direktør Elisabeth Delin Hansen Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Superflex' Jacob Fenger i snak med Paddy Johnson, Art Fag City Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Direktør for Kunsthal Charlottenborg Mark Sladen. Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Henriette Bretton-Meyer introducerer Overgadens to udstillinger Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Yorgos Sapountzis: Deus Ex Machina på Overgaden Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Yorgos Sapountzis: Deus Ex Machina på Overgaden. Foto: Torben Zenth.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Søren Thilo Funder fortæller om sit værk stående på Rejane Cantoni & Leonardo Crescentis værk på Den Frie Udstillingsbygning.

23.08.2012 Copenhagen Art Festival Presseomvisning. Latifa Echakhchs værk Fantasia ved Den Frie Udstillingsbygning. Foto: Torben Zenth.

Skriv kommentarSeneste blogindlæg

ingen nyheder i denne liste


Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum