Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sol

Sdr. Hammer 14, 3730 Nexø

Fredag 15-17, lørdag og søndag 13-16


Tele-

Anna Sofie Mathiasen

20.04.2019 - 25.05.2019


PRESSEMEDDELELSE

Tele- betegner selve transporten, ikke indholdet. Dét, der flytter energi fra ét sted til et andet. En intention der manifesterer sig som en handling og flytter én form videre til en anden. I vores tid bruges ordet ofte i sammenhæng med andre ord, for at betegne noget der opererer over afstand. For eksempel apparater der frembringer billeder eller lyde, såsom telefon, teleskop og telegraf

Til sin første soloudstilling i Danmark har Anna Sofie Mathiasen produceret fjorten konkylieformede bronzeskulpturer specifikt til udstillingsstedet Sol. Skulpturerne tegner tilsammen et kort med fjorten punkter i rummet. De relaterer til hinanden på kryds og tværs i rummet, såvel som til ideen om konkylien som et teleopererende apparat hvorigennem man kan høre havets brusen. Skulpturerne står nemlig ikke længere blot i forhold til den specifikke konkylieskal de er støbt efter, men til et netværk af konkylier skyllet op fra alle verdens bugter. For trods deres indbyrdes forskelle bærer de alle en del af det samme fjerne mønster med sig.

Anna Sofie Mathiasen (f. 1995, København) bor og arbejder i Oslo. Hun har en bachelor fra Kunstakademiet i Oslo, hvorfra hun vil færdiggøre sin kandidat i 2020. Mathiasen arbejder med installation, skulptur, tekst, fotografi, film og animation. I sit arbejde indsamler hun arkivmateriale og objekter og undersøger dem ud fra forskellige vinkler og metodiske greb. Proces og formgivning bliver en poetisk leg, hvorigennem hun medierer nye narrativer og logikker omkring det indsamlede materiale. Mathiasen har udstillet ved blandt andet RAM Galleri, Akershus Kunstsenter og Guttormgaards Arkiv. I december 2019 vil hun deltage på udstillingen Arkivets Arabesk på Kunstnernes Hus (Oslo) kurateret af Ellef Prestsæter.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum