Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Jacob Bjørn

Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus

MAIL: mail@jacobbjorn.com

TLF: +45 2324 5664

WEB: jacobbjorn.com

Onsdag - fredag kl. 12-18, lørdag kl. 12-16


SWOON

Cathrine Raben Davidsen

06.05.2017 - 10.06.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Galleri Jacob Bjørn præsenterer vores første udstilling med Cathrine Raben Davidsen.

Cathrine Raben Davidsen har med SWOON (på dansk SVIME) skabt en række nye værker, hvor hun udforsker den menneskelige figur som en metafor for transformation. Værkerne befinder sig i et krydsfelt imellem tegning og maleri, og deres lethed og transparens balancerer side om side med den alvor, der ligger i både kunstnerens personlige erindringer, såvel som i de temaer, hun inspireres af.

I forbindelse med udstillingen udgives den konceptuelle artist book SWOON – A Play for Cathrine Raben Davidsen; et skuespil skrevet af den engelske forfatter Charlie Fox, hvori Cathrine Raben Davidsens værker væves ind og ud. Charlie Fox lader malerier og tegninger agere i samspil med både lyriske og musikalske værker og trækker på denne måde tråde mellem forskellige kunstneriske udtryk via temaerne liv, død, identitet og væren. Cathrine Raben Davidsens temaer; alt sammen skabt i Charlie Fox’s egen særprægede form. Og i dette tilfælde favner det dramatiske udtryk disse eksistentielle emner og lader transformationen ske gennem karakterernes (selv)erkendelse i løbet af historien.

Cathrine Raben Davidsen skildrer kompleksiteten mellem det sårbare og det brutale gennem sine maleriske personskildringer, hvor hun balancerer minutiøs stregtegning og detaljerigdom med opløste, udviskede konturer og mættede billedflader. Alle disse lag anes kun umiddelbart, men er samtidig stædigt tilstedeværende i værkerne i udstillingen SWOON.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø