Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Space, Light and Landscape

Jeppe Aagaard Andersen

07.11.2016 - 11.12.2016


Jeppe Aagaard Andersen, Space, right and Landscape, Munkeruphus

Jeppe Aagaard Andersen: Space, Light and Landscape, 2016, (installation view) @ Munkeruphus. Foto: David Stjernholm.

Jeppe Aagaard Andersen, Space, right and Landscape, Munkeruphus

Jeppe Aagaard Andersen: Space, Light and Landscape, 2016, (installation veiw) @ Munkeruphus. Foto: David Stjernholm.

PRESSEMEDDELELSE

Skønheden i lys og skygger er kendetegnende for begge de kunstnere, som Munkeruphus præsenterer på årets sidste udstilling. I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst, vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed. 

De to kunstnere har også tilknytningen til Munkeruphus til fælles. Jeppe Aagaard Andersen har som søn af hybrid-kunstneren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982) tilbragt sin barndom i huset. Den dengang velplejede park, hvor Jeppe som dreng holdte af at gå i hælene på gartneren, gav ham stor viden om havens rum og planter, som siden skulle få betydning for hans senere virke som en af de mest anerkendte landskabsarkitekter herhjemme.

Til udstillingen på Munkeruphus viser Jeppe Aagaard Andersen fotografier af steder og stemninger, som har inspireret ham i hans dobbelte virke som både udøvende og undervisende landskabsarkitekt. Derudover vises en film, fotos og modeller af en række af hans egne realiserede projekter i både ind- og udland, herunder det prisbelønnede Kulturhavn Kronborg (2013) og Sundspromenaden i Malmø (2000).

Det er en stor glæde at kunne vise disse to kunstnere sammen på Munkeruphus. Med et fælles afsæt i Gunnar Aagaard Andersen har de begge skabt deres helt egne og meget respekterede måder at arbejde på, som har gjort dem blandt de allerbedste indenfor hver deres felt.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole