Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Remind Me of You

Morten Andenæs

23.05.2020 - 23.08.2020


PRESSEMEDDELELSE

Den 23. maj 2020 åbnede Fotografisk Center dørene for Morten Andenæs’ soloudstilling I Remind Me of You, som udforsker en velkendt, men fremmed verden. Andenæs er både forfatter og billedkunstner, uddannet fra The School of Visual Arts i New York. Han arbejder med, hvordan vi forstår og fortolker vores omverden - både i fotografi og tekst. Andenæs har dermed ikke kun fokus på hvordan virkeligheden repræsenteres, men også på hvordan repræsentationen konstituerer virkeligheden.

I Remind Me of You består af Andenæs’ værker fra de seneste to år, sammen med et udvalg af tidligere hovedværker, og er den første, større udstilling af kunstnerens arbejde i Danmark. Der er billeder af mennesker, dyr, landskaber og genstande, samt et videoportræt af den operasangerinden Hedvickey, der udvider det fotografiske felt med brugen af film og lyd. Ved at forskyde det kendte, etablerer Andenæs komplekse narrativer om social identitet, med følelsen af både inklusion og eksklusion, som skaber refleksion over både sociale og familiære bånd.

Udstillingen vises frem til den 23. august. I løbet af udstillingsperioden vil der være forskellige arrangementer, bl.a. vil man kunne høre Morten Andenæs fortælle om sin kunstneriske praksis med udgangspunkt i I Remind Me of You, i dialog med kurator Jesper N. Jørgensen. Hold øje med vores facebookside og nyhedsbrev ift. arrangementer.  Der udgives et lille katalog i forbindelse med udstillingen, foruden undervisningsmateriale og online formidlingsindhold. Udstillingen er støttet af A. P Møller Fonden, Norges ambassade i Danmark, Rådet for Visuel Kunst og Statens Kunstfond.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio