Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Planter i bevægelse

Koichi Watanabe, Yukiko Iwatani, Camilla Berner, Wai-Yi Monti Lai, Åsa Sonjasdotter, Karin Lorentzen, Janet Laurence, Yeung Lin On

02.07.2017 - 24.09.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Planter i bevægelse er en udstillings og begivenhedsrække, som sætter fokus på lokale planter med udgangspunkt i kunstnernes arbejde med klima- og miljøproblematikker, bl.a. hvorfor planter er blandt vores vigtigste jordbundne samlevere, hvis vi vil forstå og overleve i en ny klimaforandret verden.

Udstillingen viser værker af en række forskellige kunstnere fra Danmark, Sverige, Hong kong, Japan og Australien – mange, som altså har rejst halvvejs rundt om kloden for at arbejde med vores lokale planter. Det betyder, at udstillingen både trækker tråde til globale problemstillinger og forholder sig til Rønnebæksholms egne rammer og lokale forankring.

Læs mere om kunstnerne og deres bidrag her:

Koichi Watanabe
Koichi Watanabe har undersøgt den invasive art ”Japansk Pileurt” og dens rejse fra Japan til Europa og USA. Han kommer selv fra Japan, men har til udstillingen på Rønnebæksholm undersøgt plantens liv i Danmark. Værket bliver udfoldet som en installation af fotografier, video og tekstmateriale.

Yukiko Iwatani
Yukiko Iwatani fra Japan skaber skulpturelle installationer af lokale spise- og ukrudtsplanter. Til udstillingen vil hun indsamle planter ved Rønnebæksholm og omegn, så skulpturerne tager udgangspunkt i og gør opmærksom på den lokale natur.

Yeung Lin On
Yeung Lin On arbejder til dagligt med urbant havearbejde og landbrug i Hong Kong. Til udstillingen vil han dyrke et stykke jord i nærheden af Rønnebæksholm – evt. i samarbejde med det lokale landbrug, som en måde at udveksle erfaringer på og lære af den rige danske landbrugstradition.

Camilla Berner
Camilla Berner er som navnet antyder fra Danmark. Hun arbejder med forholdet mellem natur og kultur og tager udgangspunkt i steders specifikke planteforhold. Hendes bidrag tager udgangspunkt i invasive planter, som findes ved Brunkulslejerne i Søby og i naturen omkring Rønnebæksholm.

Janet Laurence
Australske Janet Laurence undersøger forbundne livsformer og økologier med udgangspunkt i vores forestillinger om kunst, videnskab og historie. Hun arbejder ofte stedsspecifikt og vil til udstillingen tage udgangspunkt i Danmark og lokalområdet og med særligt fokus på medicinske planter.

Wai Yi-Lai
Wai-Yi Lai fra Hong Kong viser i sine værker planten som form, type og abstraktion og tvinger os til at genfinde nærheden til naturen og planterne ved at lave usandsynlige, men vigtige forbindelser ud af ’planteriget’. Til udstillingen gentænker hun et tidligere værk, hvor hun folder blomster af gamle aviser og spreder dem ud i udstillingsrummet.

Åsa Sonjasdotter
Svenske Åsa Sonjasdotter har dedikeret sin kunstneriske praksis til forholdet mellem madproduktion og kulturhistorie. Til udstillingen vil hun tage udgangspunkt i gamle, danske kartoffelarter, hvis historie flettes sammen med lokalsamfundets udvikling fra feudalisme til kapitalisme.

Karin Lorentzen
Karin Lorentzen er også fra Danmark, hvor hun arbejder med skulpturer, der ofte fungerer som aftryk og spor fra arbejdsprocessen, andre materialer og planter. Gennem aftrykkene, skabt i eksempelvis gips eller bronze, kan de ofte skrøbelige planter ses på en ny måde, ligesom den nye materialitet fremhæver plantens skulpturelle kvaliteter.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole