Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

HEART - Herning Kunstmuseum

Birk Centerpark 8, 7400 Herning

MAIL: mail@heartmus.dk

TLF: +45 9712 1033

FAX: +45 9712 7912

WEB: heartmus.dk

Tirsdag-søndag 10-17


Påskegudstjeneste midt i kunsten på HEART

30.03.2013 -


HEART danner rammen om kirkens største højtid, når Gjellerup Kirkes sognepræst holder påskegudstjeneste lørdag d. 30. marts kl. 18. 30 blandt museets 100 forunderlige værker. Der venter gæsterne en ny og anderledes oplevelse, hvor sognepræsten Ole Rasmussen ikke kun stiller skarpt på påskens temaer, men også bruger HEARTs "100 superværker fra samlingen" som afsæt for sin prædiken.

Herefter sætter museets formidlingsinspektør Anja L. Stær og sognepræst Ole Rasmussen gang i en spændende debat om forholdet mellem kunst og kirken. I pausen er der mulighed for at tanke op med kaffe og kage.

Spørgsmål i skumringen
I påsken fejres Jesus' stormfulde skæbne: hans henrettelse og genopstandelse. Gudstjenesten på HEART finder sted i skumringstimen påskelørdag mellem Jesu korsfæstelse langfredag og forløsningen påskemorgen. I det øjeblik får alle de mange svære spørgsmål lov til at stå åbne. Spørgsmål fyldt med fortvivlelse, forvirring og usikkerhed, som ikke har mistet deres kraft i vores moderne samfund.

Netop den spænding griber sognepræst Ole Rasmussen fat i, når han trækker HEARTs kunstværker med ind i billedet: bl.a. John Kørners krigsmalerier "Christian" og "Brian", Jens Søndergaards "Søndag Aften" og Piero Manzonis "Merda d'Artista".

Kan man holde gudstjeneste på et museum?
HEART lånte ved Alle Helgens-gudstjenesten 2012 to værker til Gjellerup Kirke, hvilket skabte stor begejstring i sognet. "Når nu kunsten fra HEART kan komme hele vejen til kirken, så kan gudstjenesten vel også komme til HEART", kommenterede en kirkegænger. Netop den tanke bliver ført videre i den efterfølgende debat, som kickstartes af sognepræsten Ole Rasmussen og HEARTs formidlingsinspektør Anja L. Stær. De sætter fokus på forholdet mellem kunst og kirke og undersøger, om det overhovedet giver mening at holde en gudstjeneste på et museum.

Der er fri entré, og alle er velkomne.

Skriv kommentar