Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Nordsjællandske Billedkunstnereres Sommerudstilling

Nordsjællandske BKF-kunstnere

03.07.2016 - 28.08.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Igen i år tager Hillerød Bibliotek pulsen på, hvad der rører sig på den lokale kunstscene, når kunstnere fra Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland slår dørene op for deres årlige sommerudstilling. Denne gang kastes bolden op i en temafri udstilling, hvor pejlemærket er kunstnerisk frihed og mangfoldighed. 

50 kunstnere fra hele regionen deltager på udstillingen i Vandrehallen, der traditionen tro åbner med en festlig fernisering den førstkommende lørdag i juli. Til gengæld brydes der i år med traditionen om et fælles tema, der ellers tidligere har været udstillingens røde tråd og afsæt for de mange forskellige værkbidrag.

Vil fritstille beskueren
Ifølge Jørgen Willerup, der er formand for BKF’s afdeling i Nordsjælland, har man i år valgt at springe temaet over, for at give mere frihed til både kunstnerne og publikum:

”Kunstens mangfoldighed og variation vil altid overraske og overvælde – med eller uden tema. I år vil vi se, om man kan fritstille beskueren fra at lede efter de spor i værket, som et tema afsætter. I stedet kan man åbent opleve værket som det er, uden andre referencer end dem, der findes i selve oplevelsen af værket.”

På udstillingen vil man kunne opleve både de klassiske genrer, som maleri, skulptur og grafik samt værker, hvor kunstnerne eksperimenterer med nyere medier og udtryk som fotografi, installation og utraditionelle materialer.

Fernisering med musik
I Vandrehallen viser man udstillingen for at skærpe opmærksomheden og interessen for billedkunsten i Nordsjælland. Derfor gøres der ekstra meget ud af ferniseringen, der er åben for alle, og som finder sted lørdag d. 2. juli kl. 14-16. Biblioteket byder på et glas, og åbningstalen holdes af den Hillerødbaserede kunstner Eva Nedergaard, der er grafiker og bestyrelsesmedlem i Kvindelige Kunstneres Samfund. Derudover kan man nyde duoen Bossa Royale, som sætter stemningen for eftermiddagen med eklektisk og swingende bossa nova. 

Udstillingen kan ses fra d. 3. juli – d. 28. august. Man. – tors. 10-18. Lør. 10-14. Er man låner på biblioteket, har man adgang med sygesikringskort alle dage kl. 07-22.

Fakta
Billedkunstnernes Forbund, BKF, er de professionelle kunstneres faglige organisation. Medlemmer af BKF er alle professionelle billedkunstnere, og mange er velkendte, som aktive aktører i det nordsjællandske kunstmiljø. 

Skriv kommentar