Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


Myrmecologi

Lisbeth Bank

12.10.2013 - 26.10.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I soloudstillingen Myrmecologi præsenterer Lisbeth Bank sine nyeste studier af insekters mikrokosmos og de æstetiske implikationer af deres handlinger.

Til udstillingen har Bank valgt en af naturens flittigste insekter, nemlig myren, til et samarbejde omkring skabelsen af en række små skulpturer. Udstillingen er et resultat af en aktion i en myretue i Hareskoven iscenesat af kunstneren med det formål at lade dyrene bygge videre på hendes egne små skrøbelige papirskulpturer.

I miniature-montrer præsenteres det endelige produkt af kooperationen, der vidner om myrernes effektivitet og deres evne til at inkorporere fremmedobjekter i deres arbejde med at samle og fæstne skovbundens materiale til myretuen.

I forbindelse med myretueaktionen er de myrer, som stadig sad på skulpturerne ved indsamlingen, blevet ofret, men Lisbeth Bank har valgt at hædre sine afdøde samarbejdspartnere med en helt særlig præsentation på væggene i udstillingslokalet.

Myrmecologi er et eksempel på, hvordan Lisbeth Bank arbejder med et konceptuelt udgangspunkt i naturen og dens arter - oftest som afsæt for en slags æstetisk evolution, hvor nye visuelle systemer og kategorier opstår.

Lisbeth Bank (f.1975) tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007 og har siden udstillet på flere gallerier og museer i både ind og udland. De seneste år har Bank bidraget til en række udstillinger såsom Inge - kvinden som opdagede jordens indre kerne på Geologisk Museum København, Dyre damer på Silkeborg Bad, The Science class på SIC i Helsinki, 24 spaces i Malmø kunsthal og Koldt vand i blodet på Bornholms kunstmuseum.

Om OK Corral
OK Corral er et kunstnerdrevet projektrum og atelierfællesskab, der har til huse i Rød Lagerbygning, en tidligere værkstedsbygning i Carlsberg Byen, København. Spændvidden i OK Corrals interdisciplinære projekter går fra solo- og gruppeudstillinger med nationale og internationale billedkunstnere, åbent universitet til samarbejde med andre lokale og internationale kunstnerdrevne rum.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio