Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Gether Contemporary

Flæsketorvet 77-79, 1711 København V


Material Madness

Astrid Myntekær, Christine Overvad Hansen, Marie Kølbæk Iversen, Mille Kalsmose

16.03.2019 - 27.04.2019


PRESSEMEDDELELSE

Vi er vilde med materialitet. Som individder og samfund er vi fascinerede af det materielle. Vi vil helst røre ved noget, og fysisk engagere os i det vi oplever. Vi vil bevæge os rundt om det og betragte det. Vi vil stå ansigt til ansigt med det, og spejle os selv. Skulpturen og den fysiske manifestation i rummet bliver vores mest direkte kanal til, at involvere os i et kunstværk, og står i øjeblikket som den klareste reference til os selv og vores samtid set gennem kunsten. 

Material Madness samler fire kvinder, som hver på deres måde arbejder med skulptur og interaktion med rummet. De forholder sig alle utraditionelt til skulpturen som medie, og benytter sig af nye teknikker og anderledes materialer. Glasfiber, aluminium, silke, honning og porcelæn er nogle af de materialer der bliver benyttet i værkerne, som står i stærk kontrast til de klassiske billedhuggermaterialer marmor, gips og bronze. 

De anderledes materialevalg får os til at forholde os til værkerne på en anden måde, og er med til at understrege de iboende temaer. Miljømæssig dystopi, sociale og familiemæssige relationer, myter og kvindehistore, kvindelighed og krop er nogle af de udforskede temaer på udstillingen. Hver især bliver temaerne skubbet fremad af de valgte materialer og teknikker, som bliver en del af historien og en integral del af det skulpturerne forestiller. 

Material Madness behandler fascinationen af det fysiske, det materielle, men også fascinationen af det tankemæssige materiale der går forud for, at skulpturerne tager form. Værkerne på udstillingen rækker udover det fysiske materiale de er gjordt af. De repræsenterer et udpræget vidensnørderi omkring centrale emner og problematikker i vores samtid. Material Madness er en fejring af værker, hvis process og endelige resultat er et billede på fordybelsen i og dedikationen til det fysiske og tankemæssige kunstneriske materiale.

Vi glæder os til at se dig,
Gether Contemporary

Astrid Myntekær bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København med afgang i 2012 samt Hochschule für bildende Künste, Hamburg i 2009. Myntekær har bl.a. udstillet på Overgaden Institut for samtidskunst, ISCP New York, Museet for Samtidskunst i Roskilde, Den europæiske JCE Biennale, Black Sesame Space, Beijing, Röda Sten Konsthall, Göteborg, Nikolaj Kunsthal, New Shelter Plan, Thisted Biennalen. Hun har modtaget en række priser og legater fra bl.a. Arken, Niels Wessel Bagge og Ole Haslund samt kritiker prisen ved JCE biennalen. Astrid Myntekærs værker er erhvervet af blandt andre Arken Museum for Moderne Kunst.

Mille Kalsmose bor og arbejder i New York og København. Hun har en Master fra Universitat Autonoma de Barcelona (UAB), fra 2009 og studerede på School of Visual Art, (SVA) 2015. Mille Kalsmose har udstillet på ARoS Museum, Aarhus, Horsens Kunstmuseum, Horsens, Center for Samtidskunst, Andratx, Spanien, MANA Contemporary, Jersey City, USA, La Virreina, Center de Imagen, Barcelona, Cataluña, Traneudstillingen, København, Fundacion MNAC Montenmedio, Spanien, Fundacion Valentin de Madarigada, Andalusien, Spanien, Chelsea Art museum, New York, Kastrupgårdsamlingen, ITAMI, (Museum of Arts and Crafts), Hygo, Japan. Hun har modtaget priser og stipendier fra blandt andet RU, Residency Unlimited, NYC, New York State Arts Council, Ajuntament de Barcelona og Statens Kunstfond.

Christine Overvad Hansen bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. Hun har tidligere udstillet på Horsens Kunstmuseum, Kunsthal Nord, Ålborg, Künstlerhaus Dortmund, Parallel Vienna, JCE Biennalen m. fl. I 2016 modtog Christine Overvad Hansen Horsens Kunstmuseums Kunstpris, i hvis samling hun også er repræsenteret.

Marie Kølbæk Iversen works in Copenhagen and at the Oslo Academy of Fine Art where she has been affiliated as artistic research fellow since 2017. In 2008 she graduated visual artist MFA from the School of Time-based Media at the Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen. Recent exhibitions include: “Soon Enough: Art in Action,” Tensta Konsthall, Stockholm, “The Moon” at the Louisiana Museum of Moderne Art in Humlebæk, Denmark / “Star Messenger,” LUX, London / “'Io/I' and Matrilineal Collapse,” PARMER, New York / “The Eight Climate (What Does Art Do?),” The 11th Gwangju Biennial, Gwangju, South Korea / “Spin and the Wolf,” Overgaden, Copenhagen.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole