Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Lineup

Anders Brinch

08.08.2015 - 05.09.2015


Anders Brinch: Lineup (installation view), 2015.

Anders Brinch: Lineup (installation view), 2015.

Anders Brinch: Lineup (installation view), 2015.

Anders Brinch: Lineup (installation view), 2015.

Anders Brinch: Lineup (udstillingsplakat), 2015.

PRESSEMEDDELELSE

"Et kærkomment gensyn med den nordiske tropicalisme"

Lineup er Anders Brinchs første soloudstilling hos Hans Alf Gallery. Sammenlignet med tidligere, mere installatorisk orienterede udstillinger lægger Brinch denne gang vægten på en renere og mere klassisk præsentation. Ganske enkelt et lineup af værker: En serie nye malerier og keramikskulpturer.

Siden tiden på Det Kongelige Danske Kunstakademi har Anders Brinch arbejdet med maleriet. Det besværlige lærred på blændramme. Forløsningen af energi mellem penselstrøg, abstraktion, pause og figuration. Maleriet er i udpræget grad signaturens arena. I Brinchs tilfælde en arena, hvor et udsyret publikum betragter en determineret, men leddeløs cowboy på en vild tyr.

Gennem årene har Anders Brinch opbygget en velpolstret billedbank, som er umiskendeligt hans. "Nordisk Tropicalisme", som han selv kalder det. Et både smukt og beskidt visuelt vokabular, som bugner af ledemotiver. Vildtvoksende gevækster, som slynger sig ind og ud af malerierne. Øjne, kaktusser, hænder. Plimsollere på oprørt hav. Nøgne elpærer. Flasker og hottentotter. Ufoer, cowboyhatte, altid øjne, flere øjne, organisk opløsning. Et selvstændigt sprog, der som et insistererende trommesæt - slummet, men sikkert - banker derudaf. Tics, besættelse, gentagelse.

Anders Brinchs værker er på én gang civilisationens opståen og forfald. Aliens og ansigtsløse, hulkindede individer samlet om et ødelæggende, frodigt vulkanudbrud, mens de drømmer om et sirligt lineup af spiritus på barens hylder.

Ursuppen og sammenbruddet. Den sidste deliriske aften på det synkende Titanic. Den meditative naturoplevelse øjeblikket inden ufoens lyskegle fejer over markerne. Vildtvoksende paranoia i en udvisket verden. Dagen inden eller dagen derpå, hvor elefanten i rummet er forvandlet til en dinosaur, der balancerer på kanten af en engang så lækker pool i et udbrændt psykisk landskab.

Marie Dufresne,
Udstillingsinspektør, Vejle Kunstmuseum

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket