Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


LANDSKABER - ind i landskabet, bag ved væggen, under græsset

Ellen Hyllemose

23.03.2013 - 27.04.2013


PRESSEMEDDELELSE

LANDSKABER - Ind i landskabet, bag ved væggen, under græsset hedder Ellen Hyllemoses nye udstilling. Titlen er præcis ogfyldestgørende, idet den netop beskriver, hvad Hyllemose har påhjerte: LANDSKABER.

Det er dog ikke de romantiske, vilde og storslåede landskaber ellersærlige steder med utæmmet og malerisk natur, der optager Ellen Hyllemose. Det er det kultiverede landskab. Det er marken, det dyrkede land, det opmålte organiserede landskab tilrettelagt gennem århundreder, som vi passerer i tog, i bil på cykel og til fodslandet rundt. Det er også det helt nære, i stuen med virvaret af hverdagsobjekter, tøj og ting. Det er det vi har i lommen, det vi har i skuffen, på loftet og det er de glemte sager fra før, som vi finder, når vi roder i skuffen.

Fra marken, det dyrkede land, den store skala ned til den intimesfære, barnets aflagte tøj og hverdagen oversættes i Hyllemoses værker til abstrakte landskaber, malerier, skulpturer og collager.Som titlen beskriver, er fokus på de dele af landskabet, der forstyrrer opdelingen og det organiserede. Det er der vi kommer ind bagved det åbenlyse - og vi ser det vi kender fra en anden vinkel, eller gennem et andet blik.

Værkerne er fysiske lag af maling, papir, lycra, cement, rør, tøj, håndklæde, stof og applikationer - det er landskabet, som kan komme under huden på os. Se, bag ved væggen og under græsset.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum