Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


Kunstnernes Efterårsudstilling

05.11.2016 - 20.11.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Kunstnernes Efterårsudstilling har i år modtaget 512 ansøgninger med i alt 2.270 værker. Fredag d. 4. november afslører vi hvem, der er kommet gennem censorpanelets tredje og sidste censureringsrunde. Hvert år inviterer KE et censorpanel bestående af fem professionelt arbejdende kunstnere. I år er det kunstnerne Veo Friis Jespersen, Asbjørn Skou, Amalie Smith, Julie Stavad samt redaktør på Kunsten.nu Matthias Hvass Borello.

Det er med stor glæde, at vi fredag d. 4. kl. 17-20 åbner dørene til den tilbagevendende begivenhed KE, der i år ser en smule anderledes ud. KE og Den Frie Udstillingsbygning har indgået et nyt samarbejde, der dette og det kommende år eksperimenterer med selve udstillingsformatet.

Udstillingsperioden er nu på to uger, og publikum vil kunne opleve et mere levende, kondenseret og intensiveret KE med et stærkt aktivitetsprogram. Der vil i højere grad være plads til både tidsbaserede og performative værker samt debatter i og omkring de enkelte bidrag til udstillingen. Vores håb er, at KE16 i endnu højere grad vil blive et ’must see’, hvor vi én gang om året danner ramme om talentudvikling, stiller skarpt på vækstlaget og bidrager til at løfte det kunstneriske talent.

Den censurerede udstilling er et demokratisk format, hvor alle, der ønsker at udstille, kan få sine værker bedømt uafhængigt af netværk, uddannelsesbaggrund etc. Talentet måles således udelukkende på det indsendte produkt. En udstilling, som Kunstnernes Efterårsudstilling, afspejler både dét, der sker i vækstlaget her og nu, så vel som, hvad årets censorpanel finder kunstnerisk interessant. KE’s bestyrelse, bestående af tidligere KE-deltagere, har arbejdet intenst på at arrangere KE16 og har med stor entusiasme formået at skabe bred interesse blandt ansøgere. I mere end 100 år har Den Frie Udstillingsbygning, med få undtagelser, huset den årlige censurerede udstilling, Kunsternes Efterårsudstilling - KE. I 1900 blev Kunstnernes Efterårsudstilling stiftet som alternativ platform til Charlottenborgs Forårsudstilling.

Som en ekstra blåstempling udpeger censorerne blandt årets deltagere en vinder af KE-prisen, et legat på 10.000 kr., der nu uddeles for 8. gang. Vinderen kåres på baggrund af parametre såsom originalitet, idé, teknisk udførelse og helhed. Derudover uddeles yderligere en pris: CCA Andratx-prisen. Blandt årets værker vælger gallerist Patricia Asbæk en kunstner, som hun ser et særligt potentiale i. Kunstneren tildeles en måneds ophold med eget atelier på kunstnerrefugiet CCA Andratx på Mallorca.

Prisoverrækkelserne foregår på selve ferniseringen, hvor der også vil være en performance med kunstneren Olof Olsson, som spiller vinylplader mellem kl. 18-20.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole