Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Kunsten Taler Ud!

Eva Tind, Morten Søndergaard, Gudrun Hasle, Hanne Bang

21.03.2014 - 03.05.2014


PRESSEMEDDELELSE

Hvad sker der med litteraturen, når den tages ud af bogen og møder andre kunstformer? Det er et af de spørgsmål, som Hillerød Bibliotek ønsker at svare på med udstillingen Kunsten Taler Ud! Udstillingen vises i forbindelse med litteraturfestivalen Ordet er løs, der løber af stablen 4.-6. april, og som sætter spot på oplevelser med litteratur udenfor bogen. Til lejligheden er de fire kunstnere, Morten Søndergaard, Eva Tind, Gudrun Hasle og Hanne Bang, inviteret. Deres værker demonstrerer på forskellig vis, hvordan det kreative arbejde med sprog og tekst i stigende grad får fysisk form udenfor det trykte format i et felt, hvor samtidskunsten møder samtidslitteraturen.

De fire kunstnere har alle høstet stor opmærksomhed og anerkendelse for deres originale måder at arbejde med ord som noget helt centralt i deres billedkunst. Eva Tind er senest blevet rost til skyerne for sin roman Han og den aktuelle udstilling Panorama på Traneudstillingen i Gentofte. På udstillingen viser hun væsentlige værker fra sit bagkatalog. Morten Søndergaard har ligeledes en vigtig position som en af de kunstnere og forfattere, der bl.a. med sit Ordapotek giver digtningen liv i mødet med billedkunsten. Helt ekstraordinært har han til lejligheden skabt en lydinstallation, som læser langdigtet Processen og det halve kongerige op for publikum, når de sætter sig i bibliotekets sofa.

Gudrun Hasle vandt for alvor offentlig opmærksomhed og anerkendelse i den litterære verden, da Politiken i en periode trykte hendes tankevækkende ord-broderier i kulturtillægget IBYEN. Også hun har skabt et nyt værk specielt til lejligheden. Det består af to opsigtsvækkende bannere, med "pegefingreløftende" regler for det perfekte liv. Hanne Bang fik sit gennembrud, da hun på Kunstnernes Efterårsudstilling i 2012 udstillede over 300 lommetørklæder, hvorpå kvinder fra hele verden har broderet sætningen "In a war someone has to die". Projektet udstilles nu igen på Kunsten Taler Ud!

ORD er således det fælles udgangspunkt for de fire kunstnere, når deres værker mødes i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek. Fælles er også, at hverken det tekstlige eller billedlige har fortrin hos nogle af kunstnerne. Hos Morten Søndergaard og Eva Tind nærmest vokser forfatterskabet og billedkunsten ind og ud af hinanden. Og hos Gudrun Hasle og Hanne Bang bruges både skriftsproget og det visuelle som lige vigtige virkemidler for at få budskaberne frem i værkerne. Det bliver til både poetiske og finurlige, men også tankevækkende og skarpe undersøgelser af de regler og systemer, vi sætter sproget ind i.

Skriv kommentar