Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

WEB: kb.dk

Mandag-fredag 10-19, lørdag 10-17, søndag lukket


Konference om kunst i det offentlige rum - kunst, kvalitet og kulturel bæredygtighed

04.11.2015 -
FACEBOOKEVENT


Kunst, kvalitet og kulturel bæredygtighed
Kunst i det offentlige rum er et flerfagligt område i udvikling – både i omfang og betydning. Statens Kunstfond ønsker at bidrage til fortsat styrket videndeling og professionel produktion af mangfoldig kunst af høj kvalitet i det offentlige rum.

Derfor afholder Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst for andet år i træk en konference om kunst i det offentlige rum. Konferencen vil imødekomme den efterspørgsel på inspiration og værktøjer og det engagement, evalueringen af sidste års konference viste. Derfor har Statens Kunstfond ved udarbejdelsen af årets program, taget udgangspunkt i de mange input, vi har modtaget.

Under temaerne kvalitet og kulturel bæredygtighed skal konferencen skabe rum for debat og erfaringsudveksling både på det ideologiske, strategiske og praktiske plan: Hvorfor beskæftige sig med kulturel bæredygtighed? Hvordan kan man lokalt og politisk indtænke kunsten på linje med andre centrale samfundsaspekter? Hvordan kan man rykke grænserne for, hvad kunst i det offentlige rum kan være? Hvad er kunstnerisk kvalitet i det offentlige rum, og hvordan sikres kunstnerisk kvalitet i praksis?

Alle, der arbejder professionelt med kunst, arkitektur og byplanlægning, kan tilmelde sig konferencen og her hente inspiration, dele viden og styrke netværk. Konferencens program giver rig mulighed for at udveksle erfaringer på kryds og tværs og danne netværk.

Vil du bidrage med erfaringer fra et nyt kunstprojekt? 
Statens Kunstfond inviterer dig til at dele din viden og erfaring med produktion af et nyt kunstprojekt, som er realiseret inden for de sidste to år eller undervejs. ”Visitkortet” skal dreje sig om kunstnerisk kvalitet. Vi vil gerne have dit perspektiv på, hvad kunstnerisk kvalitet er i forhold til det konkrete projekt. Hvorfor er projektet vellykket? Og hvad har I gjort for at sikre kunstnerisk kvalitet? Projektet skal ikke være støttet af Statens Kunstfond.

Hvis du ønsker at præsentere dit ”visitkort” gennem et kort og fyndigt oplæg på maks. 5 minutter, skal du sende 1 A-sides skitse til dit oplæg til projektleder Louise Straarup, lst@kulturstyrelsen.dk. Der er kun plads til et begrænset antal præsentationer, så vi kan blive nødt til at prioritere i forslagene.

Program og tilmelding
Konferencen er gratis, men har et begrænset deltagerantal, så tilmeld dig nu via linket her på siden.

Programmet vil blive offentliggjort her: http://bit.ly/1Vd27zI

Tilmeldingsfrist onsdag 14. oktober 2015. Vi glæder os til at se dig.

Tid og sted
Konferencen afholdes 4. november 2015,
kl. 9.30-16.15 på Det Kgl. Bibliotek i Dronningesalen
Søren Kierkegaards Plads 1,
1221 København.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole