Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Huset i Asnæs

Storegade 31, 4550 Asnæs

MAIL: info@husetiasnaes.dk

TLF: +45 5965 0861

WEB: husetiasnaes.dk

Dagligt samt søn- og helligdage 13-17, mandage: lukket


Jytte Rex, Erik Varming

24.09.2017 - 22.10.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I HUSETs stueetage skaber de to billedkunstnere Jytte Rex og Erik Varming dialog mellem deres værker, som består af Erik Varmings skulpturer og Jytte Rex´ malerier og fotografier. Forbindelsen mellem værkerne er ikke tydelig, snarere er der en sprogløs bro mellem dem i et stoflighedernes grænseområde.

Erik Varmings skulpturer i sten og bronze er senest blevet beskrevet sådan, at fra at være udtryk for mere konkrete dyriske former, så ligger dyret nu skjult i formen. Der er en indefra trængende kraft, som griber ind i stenens modstand, og gør den blød og modtagelig for tanken. Flygtighed og fasthed i form og indhold bliver en integreret del af pulsen.

I Jytte Rex værker arbejdes der ud fra et både materielt og imaginært arkiv, som folder sig ud i malerier og bearbejdede fotografier. Nogle er præget af en mørk tone, som henter betydninger ud af den tabte tid, som fotografiet er svøbt i, i andre værker udsættes fotografiets genkendelighed for klomærker med punktnedslag til kunsthistorien.

Både Jytte Rex og Eriks Varming er fast tilknyttet HUSET i Asnæs.

Erik Varming har udført en lang række offentlige udsmykninger, bl.a. til Kalundborg (Torvet og Bispegården), Ringsted (sygehuset), Korsør (biblioteket), Holbæk (Kikhøj og Markedspladsen) samt til Nytorv i Slagelse.

Jytte Rex arbejder både som billedkunstner, filminstruktør og forfatter. Hun har i sit billedsprog søgt et poetisk og drømmeagtigt univers. Hun har bl.a. haft soloudstillinger på Sophienholm i Lyngby, Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa, Skovgaard Museum i Viborg, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, Museet for Samtidskunst i Roskilde og Det Nationale Fotomuseum i København.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket