Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


Indvielse af ny have med skulptur af Sophia Kalkau og solokoncert med Bisse

Sophia Kalkau

16.12.2016 -
FACEBOOKEVENT


Fornyelsen af haven omkring Den Frie Udstillingsbygning står nu færdig. Området har fået nyt liv og er forvandlet til et fredfyldt åndehul med kunst, vekslende vegetation og udendørsservering fra caféen Oslo Plads. Haven er udformet med respekt for J.F Willumsens oprindelige tanke om, at Den Frie Udstillingsbygning skulle fremstå som en skulptur på en grønning. Haven bliver beriget med den nye skulptur ”Det Ægyptiske Æg” af Sophia Kalkau.

Et lidt undseligt, meget trafikkeret område er nu blevet forvandlet til et levende og attraktivt byrum, hvor en ny grøn oase danner ramme om kunstoplevelser, cafébesøg og tiltrængte pauser midt i byflimmeret. Billedkunstner Sophia Kalkau blev udpeget af Statens Kunstfond til, i samarbejde med landskabsarkitekt Torben Schønherr, at udvikle et kunstværk, hvor have og værk skulle udgøre en helhed og akkompagnere Willumsens arkitektoniske bygningsværk.

Parkprojektet er et resultat af en omfattende proces. I forbindelse med udvidelsen af Den Frie Udstillingsbygning og fjernelse af det eksisterende buskads opstod muligheden for at nytænke området omkring bygningen. Ønsket om at skabe et attraktivt byrum og et mødested til glæde for byens borgere, kunstnere, studerende, skoleelever, turister, gæster af Den Frie og de mange forbipasserende, som dagligt har deres gang på Oslo Plads, havde længe stået øverst på to-do-listen. Med et tilsagn på 5.5 mio. fra Københavns Kommune samt Statens Kunstfonds donation på 1.8 mio. til realisering af Sophia Kalkaus værk kunne drømmen virkeliggøres.

Sophia Kalkau har markeret sig på den danske kunstscene med et sjældent overbevisende, stramt formsprog og har flere udsmykninger og værker i det offentlige rum bag sig. Udover en særlig forståelse for rum- og formdannelse har Kalkau et helt specielt forhold og kendskab til Den Frie Udstillingsbygning, da hun er en af kunstnerne i sammenslutningen Den Frie Udstilling, som ejer bygningen. Kendetegnende for hendes praksis er brugen af en art iscenesat fotografi og skulptur, hvor især minimalistiske undersøgelser af geometriske former som cirklen, cylinderen og ellipsoiden er et gennemgående omdrejningspunkt. I sine performative fotografiske værker bruger Kalkau sin egen krop som materiale udfoldet som objekt eller skulpturel form. I flere af sine skulpturelle værker forskyder og forstørrer hun hverdagsgenstande, så de fremstår som rene og neutrale former.

DAGENS PROGRAM
15.30: Haven åbner. Musik og varme drikke.
15.30: Rundvisning i haven v. landskabsarkitekt Torben Schønherr.
16.00: Taler ved teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, billedkunstner Eva Steen Christensen fra Statens Kunstfond og billedkunstner Sophia Kalkau. Velkomst v. kunstnerisk leder Kirse Junge-Stevnsborg.
16.20: Afsløring af kunstværk.
16.30: Solokoncert med Bisse.
17.00: Åbent hus i Den Frie Udstillingsbygning frem til kl. 18.00.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole