Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsten

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

MAIL: kunsten@aalborg.dk

TLF: +45 9813 8088

FAX: +45 9816 2820

WEB: kunsten.dk

Tirsdag - søndag 10-17


Ind i verden

Dea Trier Mørch

13.11.2019 - 23.12.2019


PRESSEMEDDELELSE

Med præsentationen af Dea Trier Mørchs grafiske værker giver Kunsten et nyt, fokuseret blik på en markant, engageret og politisk kunstner, hvis enkle og nærværende skildringer fra både intimsfæren og samfundslivet prægede særligt 1970'ernes Danmark.

For mange vil der være tale om et nostalgisk gensyn, mens mødet med Dea Trier Mørchs ikoniske billedsprog for andre vil være nyt og øjenåbnende. Hun startede som billedkunstner allerede som 16-årig, hvor hun blev optaget på Kunstakademiets malerskole – men hun fik sit folkelige gennembrud som forfatter med romanen Vinterbørn. Trier Mørch er en kunstner, som forholdt sig til den verden, hun levede i. Hun var derfor blandt andet med til at stifte det socialistiske kunstnerkollektiv Røde Mor i 1969, der havde som formål at gøre kunsten folkelig og samfundsforandrende.
 
I Kunstens syv sidelyssale præsenteres omkring 90 af Dea Trier Mørchs grafiske værker. Værkerne viser hendes engagement i både den nære og fjerne verden, tidens samfundspolitiske agenda og globale begivenheder – samt hvordan det hele er forbundet. Det er et samlet projekt, der handler om at få kunsten ud i livet og ind i verden.
 
Udstillingen er produceret af Louisiana Museum of Modern Art i tæt samarbejde med Kunsten Museum of Modern Art og Dea Trier Mørchs familie. Udstillingen er tidligere vist på Holstebro Kunstmuseum og vil efterfølgende blive vist på Brandts Museum for Kunst og Visuel Kultur i Odense og på Kunsthall Trondheim.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio