Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


in WHITE

Gun Gordillo

07.11.2016 - 11.12.2016


PRESSEMEDDELELSE

Skønheden i lys og skygger er kendetegnende for begge de kunstnere, som Munkeruphus præsenterer på årets sidste udstilling. I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst, vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed. 

De to kunstnere har også tilknytningen til Munkeruphus til fælles.

Gun Gordillo har også haft sin gang på Munkeruphus i de år, det var kunstnerhjem for familien Aagard Andersen. Gordillo blev den første elev under Gunnar Aagaard Andersen, da han tiltrådte som Professor på Kunstakademiet i 1972. Gunnar blev hendes mentor, der inspirerede hende til talrige eksperimenter med materiale og transparens, der siden gjorde lyset til Gordillos foretrukne udtryksform.

Gordillo har arbejdet med neonlyset som sit primære materiale lige siden. I 45 år har hun med stor ihærdighed leget og malet med lyset i stringente installationer, der har gjort hende til et anerkendt navn på den internationale kunstscene. Blandt andet i form af hendes mangeårige tilknytning til det legendariske Galerie Denise René i Paris, hvor hun har medvirket i solo- og gruppeudstillinger. 

Gordillo har til udstillingen fået Gunnar Aagaard Andersens gamle atelier til rådighed for at vise både ældre og nyere værker. Udenfor opstilles en stor installation, PLAN ALBEA, der med neonlys og spejlende glasplader vil oplyse pladsen foran huset de kommende vintermåneder.

Det er en stor glæde at kunne vise disse to kunstnere sammen på Munkeruphus. Med et fælles afsæt i Gunnar Aagaard Andersen har de begge skabt deres helt egne og meget respekterede måder at arbejde på, som har gjort dem blandt de allerbedste indenfor hver deres felt.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø