Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Hybridization

Lilibeth Cuenca Rasmussen

23.02.2020 - 28.03.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery er stolte over at præsentere soloudstillingen Hybridization af Lilibeth Cuenca Rasmussen. På udstillingen bearbejder Cuenca Rasmussen begrebet hybridisering, som inden for naturvidenskaben opstår, når to elementer krydser hinanden. Cuenca Rasmussen tager grundelementer fra hybridiseringsprocessen og udfolder dem gennem fotografi, skulptur, maleri samt videoværker og performance.

Lilibeth Cuenca Rasmussen viser i udstillingen Hybridization, hvordan krydsninger mellem identitet, kultur, etnicitet, fællesskab, familie og køn konstant opstår og smelter sammen. Disse krydsninger kan som i naturvidenskaben skabe variation og modstandsdygtighed overfor udefrakommende trusler, men kan også gøre det modsatte og skabe uregelmæssigheder og give særprægede resultater. Dette indbyggede paradoks italesætter Cuenca Rasmussen med kulturhistorisk indsigt og humor, hvor kunstneren f.eks. sammensætter nationale folkedragter med ikoniske beklædningsgenstande i fotografiserien ”Dragedukker”. I denne værkserie fremhæver Cuenca Rasmussen bl.a. hvordan nationalidentitet i vores moderne samfund ofte er hybrider/sammensmeltninger, som er sket over mange års kultur- og samfundsudvikling – en hybrid mellem traditioner og den globaliserede verden. Den dansk-filippinske kunstner inddrager i den forbindelse sin egen tværkulturelle identitet som drivkraft i flere af værkerne på udstillingen og ser netop sig selv som en hybrid, der transformerer sig og skifter mellem forskellige karakterer.

Til udstillingen har Cuenca Rasmussen skabt en række monokrome malerier, som tager afsæt i kunstnerens egen krop. Ved at dyppe sin krop i blæk udvundet fra blæksprutter og efterfølgende male med sin krop på silke opstår en sammensmeltning mellem dyr (blæksprutten) og menneskekrop. Cuenca Rasmussen kropsliggør, hvordan det moderne menneske skal agere som en blæksprutte, for at kunne opfylde kravene fra samfundet om at være fleksibel og omstillingsparat. Værkerne fremstår abstrakte og minimalistiske i deres formsprog, men samtidig også komplekse og lagdelte i deres komposition.

Til ferniseringen på Hybridization d. 22. Februar kl 14 vil Lilibeth Cuenca Rasmussen fremføre en performance i galleriet. Performancen tager udgangspunkt i begrebet nationalidentitet med afsæt i N.F.S. Grundtvigs lyrik- og prosatekster om Danmark. Cuenca Rasmussen udfolder de musikalske og tekstuelle lag i Grundtvigs tekster og viderefortolker via musik, bevægelse og beklædning de ovenstående tematikker fra udstillingen Hybridization. Guitaristen Thea Vesti spiller med.

Lilibeth Cuenca Rasmussen (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002.  Cuenca Rasmussen har haft soloudstillinger på bl.a. Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum, Kunsthal Nikolaj, Röda Sten Konsthall i Gøteborg og hos Middelheim Museum i Antwerpen. Cuenca Rasmussen er repræsenteret i kunstsamlingen hos bl.a. Horsens Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst i Roskilde, HEART Museum for Moderne Kunst i Herning, Statens Museum for Kunst, Malmö Kunnstmuseum, KIASMA Museum of Modern Art i Helsinki og i Statens Kunstfond.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole