Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Humans - Kunstfotografi på Munkeruphus

Olaf Breuning, Kirsten Justesen, Kirsten Klein, Peter Holst Henckel, Eva Merz, Birgitte Lund, Tove Kurtzweil, Charlotte Haslund-Christensen, Wolfgang Tillmans, Liv Carlé Mortensen, Torbjørn Rødland, Maj-Britt Boa, Jeanette Land Schou, Henrik Saxgren

22.03.2015 - 25.05.2015
FACEBOOKEVENT


Maj-Britt Boa: Hypnose, 2008, 60×82 cm.

Olaf Breuning: Marilyn #4, 2010, 99×136.

Jeanette Land Schou: Kvinder i træer, 2010, 40×30 cm.

Birgitta Lund: The Garden #3, 2013, 120×80 cm.

PRESSEMEDDELELSE

Munkeruphus åbner sæson 2015 med udstillingen Humans, der præsenterer både nye og ældre fotografiske værker af en række fremtrædende danske og udenlandske kunstnere.

Fælles for de i alt 14 deltagende kunstnere, der ellers spænder vidt i deres tilgang til det fotografiske medie, er en særlig interesse for mennesket som fotografisk motiv og hermed også for den kunstneriske undersøgelse af forskellige identitetsproblematikker.

Hovedparten af udstillingens værker kan karakteriseres som portrætter, der vises i hele genrens diversitet fra nøje iscenesatte og i flere tilfælde intime situationer til mere realistiske og snapshot-agtige registreringer. I andre værker anvendes menneskeskikkelsen som et performativt medie eller et æstetisk formelt materiale, der kan gradbøjes og eksperimenteres med som et nærmest skulpturelt element.

Udstillingen Humans undersøger, hvordan iscenesættelsen af den menneskelige identitet i fotografiet - og kunsten generelt - kan kommentere på og udfordre stereotype opfattelser af forskellige kulturelle identiteter som køn, seksualitet, alder og etnicitet.

Humans er tilrettelagt af Munkeruphus' konstituerede leder, Birthe Laursen, der i mange år har interesseret sig for og arbejdet med samtidsfotografi. Munkeruphus kan således byde velkommen til udstillingsstedets første fotoudstilling, der hylder bredden i fotografiet som kunstnerisk udtryksform.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø