Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Hullerne, pletterne, legen

Kathrine Ærtebjerg

16.03.2014 - 01.06.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Det er en stor glæde at kunne invitere jer til åbning af den første udstilling på et Munkeruphus i forandring. Jeg har siden sommeren 2013 været medlem af fondsbestyrelsen på Munkeruphus, der siden 1989 har vist skiftende udstillinger med billedkunst, design og kunsthåndværk.

I 2014 er det 25 år siden, at det fredede landsted beliggende helt ned mod Øresund i Dronningmølle åbnede sine døre for publikum. Jubilæumsåret markeres med en ny vision og udstillingsprofil for stedet, der har til sigte at flere mennesker skal have glæde af denne oversete kulturhistoriske perle.

Selve huset (opført i 1916) er et enestående eksempel på dansk arkitektur, inspireret af den engelske Arts & Crafts-bevægelse, og stedet har tidligere været atelier og hjem for den anerkendte danske kunstner Gunnar Aagaard Andersen og hans familie.

Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982) havde et virke som både billedkunstner, designer og arkitekt, der konstant søgte og udforskede nye territorier ved at eksperimentere med en lang række forskelligartede materialer og metoder. Som professor ved Kunstakademiet i 10 år var han ligeledes inspirator for en lang række yngre kunstnere, og således blev Munkeruphus også et betydningsfuldt kunstnerisk mødested igennem flere årtier.

Hullerne, pletterne, legen af billedkunstneren Kathrine Ærtebjerg er ikke blot den første udstilling i Munkeruphus' jubilæumsår 2014, men er også den første udstilling arrangeret af stedets nye leder, Jeanne Rank Schelde, der tidligere har arbejdet på Louisiana Museum of Modern Art, og som fremover vil tegne Munkeruphus' nye udstillingsprofil.

Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Kathrine Ærtebjerg og baserer sig på en række tidligere værker suppleret med helt nye værker skabt til Munkeruphus. Ærtebjerg er kendt for sit figurative og fortællende maleri, men udstillingen viser også hendes mindre velkendte keramik, skulptur og tegning i en helhed, der ikke tidligere har været vist. Udstillingen giver således en unik mulighed for at opdage nye facetter ved Ærtebjergs oeuvre.

Kathrine Ærtebjerg er født i 1969 i Sorø, og er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1995-2002. Ærtebjerg er repræsenteret i adskillige samlinger herunder bl.a. Statens Museum for Kunst, ARoS Kunstmuseum, Arken Museum for Moderne Kunst, Ny Carlsbergfondet samt Statens Kunstfond. Kathrine Ærtebjerg har desuden stået for en af de permanente udsmykninger på Frederik VIII's Palæ, Amalienborg.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket