Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5, 1159 København K

Tirsdag - lørdag 12-18, søndag 11-16


Headrest

Eric Andersen

22.08.2014 - 13.09.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Under Eric Andersens udstilling Headrest i Galleri Tom Christoffersen bliver du indbudt til at slænge dig på en vældig platform af rødt polstret læder. Du kan lægge hovedet til hvile i en hvid marmorhule, mens resten af kroppen inviterer til allehånde berøringer. Hvis du kommer til åbningen kan du blive en del af værkets fremtidige rejse. Her vil skønne kvinder i pikant lingeri påtage sig at forme aftryk af dele af din krop. Aftryk som øjeblikkeligt vil komplementere værket.

Headrest er en total installation der indtager og nærmest suspenderer gallerirummet. Den store platform bemægtiger sig rummet fra væg til væg og midt på den står en stor marmorskulptur som en beskyttende hjelm. Ovenover svæver gipsafstøbninger af arme, ben, ører osv. som et loft og som en absurd illustration af Ivan Malinowskis "Disjecta membra" - de splittede lemmer. Malinowskis digt fra 1958 ansporer menneskelig fremmedgørelse og enhedens ophør, med Headrest er det måske lige modsat; en invitation til forsoning og samling, og derfor også med en nødvendig fordring om involvering og aktivitet.

Eric Andersen (f.1943) er pioneren indenfor InterMedia kunsten og performance i Danmark. Han var medskaber af kunstnernetværket Fluxus i 1962 og var medaktør i Nikolaj Kirke til den legendariske Fluxus-koncert for musik og anti-musik også i 1962. Eric Andersen stod senere for det største InterMedia værk nogensinde i forbindelse med København Europæisk Kulturby 1996. Her var der bl.a. fåreflokke i gaderne, publikum blev arresteret af politiet, helikopter-ballet og et kor på 500 medlemmer som vandrede på vandet.

Eric Andersen modtog i 1997 Eckersbergs Medalje. Han er repræsenteret i internationale privatsamlinger og på museer. I Danmark bl.a. på Statens Museum for Kunst; Esbjerg Kunstmuseum; Museet for Samtidskunst i Roskilde; Kunsten. Museum of Modern Art, Aalborg og HEART, Herning. Museum of Contemporary Art. Han arbejder som oftest i udlandet og er en meget sjælden gæst i dansk kunstliv. Her er chancen for at møde ét af hans værker.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum