Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Hallway To the Other Side

Jonas Pihl

02.11.2013 - 05.01.2014
FACEBOOKEVENT


Jonas Pihl: from the series "Strange Attractor (At the End of Time)", 2013, 195x485, Acryl on canvas. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: From the series "Strange Attractor (At the End of Time)" , 2013, 195x270, Acryl on canvas. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: Interdimensionale Forbindelser, 2012, 150x170, Acryl on canvas. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: Installation view, 2013. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: Installation view, 2013. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: Installation view, 2013. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Jonas Pihl: Installation view, 2013. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

PRESSEMEDDELELSE

Med udstillingen Hallway To the Other Side inviterer billedkunstner Jonas Pihl os helt ind i maleriet og om på den anden side, hvor fremmede verdener åbenbarer sig. Og hvilke verdener! Pihls gigantiske malerier indtager ikke blot VANDREHALLENS højloftede rum men erobrer også publikums blik, der bliver suget ind i surrealistiske landskaber og twistede sci-fi-universer. Det handler med andre ord om at slippe blikket fri for en stund og give det 'krop', så det kan vandre ind i værket.

Med en kontekstuel reference til udstillingstitlen bliver VANDREHALLEN en gennemgang eller en transit hall, der giver adgang til Pihls bredformats-malerier, som igen er passager til nye uudforskede verdensrum, med plads til nye erkendelser. Planeter, stjerneeksplosioner og figurer 'from outer space' optager billedfladen i et kaotisk virvar af farver, lys og mønstre. Samtidig er Pihls malertekniske kunnen så hyper pertentlig, at værket, når det betragtes i sit hele, fremstår som noget nær en kosmisk enhed.

Pihls motivverden er tydeligt præget af populærkulturens mytologi og i den sammenhæng bibliotekets guldgrube af tegneserier, science fiction- og gyserlitteratur. Men samtidig ligger der også en stor interesse i videnskaben og naturens former og mønstre til grund for Pihls værker. Denne dualisme mellem natur og kultur, mellem tung teori og populærkultur og mellem kaos og kosmos skaber en spænding i Pihls univers. Kort sagt tager Hallway To The Other Side os helt derud, hvor science fact møder science fiction.

Jonas Pihl er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 2008 og har udstillet adskillige gange i ind- og udland, bl.a. i Chelsea og Williamsburg i New York, Miami, Køln og senest på Liverpool Biennalen. Han er repræsenteret i flere samlinger og på museer bl.a. Kunsten i Aalborg, og har udført flere udsmykningsopgaver bl.a. hos Nykredit, Vesterbro Biblioteks Tegneserie- og musikafdeling og Københavns Lufthavns Metro.

Skriv kommentar