Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Entangled Encounters

Studio Thinkinghand

13.06.2020 - 09.08.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

På gårdspladsen er en kombucha-svamp på størrelse med en sofa hejst som et flag. I haven udspiller sig en smuk krigsscene mellem bakterier indkapslet i en kæmpe petriskål. Og indenfor mødes man af bløddyrslignende robotter og lokalt indsamlede svampe indstøbt i epoxy. Den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand åbner endelig sin yderst aktuelle udstilling på Munkeruphus.

Soloudstillingen Entangled Encounters af den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand skulle oprinde- ligt være åbnet dette forår som den første i rækken af udstillinger på Munkeruphus under temaet ”forbundethed”. Men en virus kom og ændrede alles hverdag over hele kloden og mindede os om, at vi mennesker og jordens mange andre arter og organismer er langt mere forbundne, end vi aner.

Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen, der står bag Studio ThinkingHand, havde netop flyttet sit værksted ind på Munkeruphus i starten af marts for at opbygge udstillingen Entangled Encounters, da Danmark pludselig blev lukket ned. De besluttede at blive i huset og arbejde videre med at lave værker til udstillingen. Med Covid-19 er deres praksis kun blevet endnu mere relevant og tankevækkende for den tid, vi lever i.

Studio ThinkingHand kan kaldes en slags æstetiske videnskabsfolk, der arbejder i tværsnittet mellem kunst og videnskab og har en usædvanlig bred baggrund og interesse indenfor både biologi, ernæring, moderne robot- teknologi, teologi, performance, partikelfysik, filosofi og andre vidt forskellige fagområder, som de fletter sammen i sanselige kunstværker.

I skulpturer og installationer mødes mos, svampe, bakterier, blomster, kombucha og andre organiske materialer med mere industrielt bearbejdede og syntetiske materialer som epoxy, metal, silikone og beton. Materialer, der i deres grundbestanddele alle kommer fra naturen, og som i værkernes sammenstilling stiller spørgsmål til, om det overhovedet giver mening at skelne mellem, hvad der er kunstigt og naturligt.

Værkerne betragter Studio ThinkingHand selv som undersøgelser og eksperimenter, hvor deres filosofiske diskus- sioner og teoretiske afsæt indenfor bl.a. posthumanism og hydrofeminism omsættes til form og materialitet, der kan sanses og mærkes. Som navnet på duoen signalerer, er det i vekselvirkningen mellem hånd og tanke, og mellem krop og bevidsthed, at vi flytter os og når nye erkendelser.

At der er brug for nye måder at anskue verden på, og at kunsten kan bidrage hertil, har været et centralt udgangs- punkt for Studio ThinkingHand i de tre år, duoen har arbejdet sammen. Fælles for værkerne er en opfordring til, at vi må opgive vores stærkt begrænsede natursyn, hvor mennesket har særstatus i økosystemet, og i stedet erkende at vi blot er en art blandt andre i ét stort ukontrollerbart kredsløb af forbundne livsformer og intelligenser.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum