Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


Drømmefortællinger

Jonas Kjeldgaard Sørensen

25.01.2019 -
FACEBOOKEVENT


I performancen Drømmefortællinger indtager Jonas Kjeldgaard Sørensen fårets drømmesyn, bevidsthed og forestillinger i et fragmenteret og fantastisk narrativ. Værket sammenvæver konkrete beretninger og mytiske fortællinger, som inviterer publikum ind i et univers, hvor de kan opdage nye virkeligheder - med drømmen som navigatør.

Ikke alle tillades at drømme; Mange har ikke muligheden for at drømme sig væk, og de færreste forvandler drømmen til virkelighed. Men drømmen som fænomen har fulgt os altid: Antikken er fyldt med fortællende drømme, og op gennem tiden har vi drømt os til nye verdener, mens vores politiske virkelighed i dag emmer af store ”drømmescenarier”.

Fåret var det første dyr, mennesket domesticerede, og det har fulgt os lige siden. Vi inviterede fåret indenfor og lukkede det helt ind i vores drømme. Som katalysator for søvnen bliver fåret performancens drømmefigur - som i børnelegen “at tælle får”. Mens drømmen forvarsles, hopper fårene pligtopfyldende over hegnet, så vi kan tælle dem - 1 får, 2 får, 3 får – mens vi langsomt falder i søvn.

Performancen udspænder fire drømme langs rummets form, og indskriver performer og publikum i fårets drømmeunivers. DREAMER - det menneske-transformerede-får - gestalter mareridt og dagdrømme, hvor vores menneskelige udviklinger kommenteres og reflekteres gennem en empatisk positionering i fåret. Værket bygger på et længerevarende researchprojekt, der har kigget på fårets position i kunsten, kultur og sproget.

Jonas Kjeldgaard Sørensen (f. 1993) er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i 2018 og arbejder med performance, installation, teater og objekter.

Performancen foregår på dansk.

Skriv kommentar