Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Disappearing into the Past

Astrid Kruse Jensen

17.06.2012 - 12.08.2012
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

En ryg-vendt kvinde i en båd, en pige i en sø med ansigtet sløret af lys, en faldefærdig bådebro ved en skovsø - fotografierne i Astrid Kruse Jensens udstilling Disappearing into the Past, der kan opleves på Rønnebæksholm fra søndag 17. juni til og med søndag 12. august, er enkle motiver der samtidig emmer af historier. Farverne er disede og motiverne slørede og grynede med overbelyste områder, og det giver fotografierne et drømmende skær, som glimt af en forgangen tid.

Udstillingen Disappearing into the Past består af fotografier og installationer, der sætter fokus på erindringen. Med et gammelt polaroidkamera og film, der har overskredet deres holdbarhedsdato, søger Astrid Kruse Jensen igennem sine motiver at mime en glemt verden med indtryk fra barndommens univers.

Den dobbelttydige titel henviser også til de forældede polaroiders skrøbelighed. De kemiske processer i de udløbne polaroidfilm skaber ukontrollerbare resultater både i farve og udtryk. De minder derfor om de flygtige glimt, vi pludselig erindrer fra en 'glemt' fortid.

Astrid Kruse Jensen har i dette projekt søgt helt nye veje i sin tilgang til fotografiet. Hvor hun i sine tidligere projekter har benyttet avancerede fotografiske teknikker, bruger hun i dette projekt polaroid kameraer, som ikke rummer den samme kapacitet og ikke magter den samme detaljeringsgrad. I valget af uperfektion og ukontrollerbarhed ligger ikke blot ønsket om at udfordre vante arbejdsmetoder gennem de sidste 14 år; der ligger også i høj grad en umiskendelig erkendelse af sårbarhed, et ønske om at give slip - og lade sig drage af et materiale, der ikke er muligt at kontrollere.

Astrid Kruse Jensen (f. 1975) er bosiddende i København. Hun er uddannet ved Gerrit Rietveld Academie i Holland og Glasgow School of Art. Astrid Kruse Jensen har udstillet bredt i både ind og udland og hendes værker findes i flere private og offentlige samlinger.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole