Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Danske Hverdagsritualer

05.04.2013 - 28.04.2013
FACEBOOKEVENT


Anne Mie Bak Andersen, 2011. Fra udstillingen Danske Hverdagsritualer. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Mette Kirkegaard, 2011. Fra udstillingen Danske Hverdagsritualer. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Peter Christensen, 2011. Fra udstillingen Danske Hverdagsritualer. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Shanti Broeng, 2011. Fra udstillingen Danske Hverdagsritualer. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Danske Hverdagsritualer, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Danske Hverdagsritualer, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Danske Hverdagsritualer, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Danske Hverdagsritualer, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Danske Hverdagsritualer, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

PRESSEMEDDELELSE

VANDREHALLENs nye udstilling Danske HVERDAGSRITUALER viser ca. 75 fotos taget af tilfældige danskere, der forrige og sidste år fulgte en opfordring fra DR Kunstklub, om at indsende et foto af deres hverdagsritual. Det resulterede i over 600 indsendte fotos, der nu er omsat til et katalog og en vandreudstilling, som på bedste snap-shot-agtige vis illustrerer danske vaner og levemåder anno 2013. Udstillingen har bl.a. været vist på Trapholt i Kolding, Phototek i Esbjerg og HEART i Herning. Nu kommer den til VANDREHALLEN i Hillerød som sidste stop på vejen!

Vandrehallen byder velkommen til fernisering torsdag d. 4. april kl. 16-18
Udstillingen åbnes af formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød Kommune Peder Bisgaard samt redaktør af DR Kunstklub Ole Huld Jakobsen. Derudover er det en ære at præsentere den altid veloplagte beatpoet og spoken word-artist Claus Høxbroe, som vil optræde for os med sit skarpe ordsmederi og sine lyriske betragtninger over hverdagen.

Hillerød HVERDAGSRITUALER - I fodsporerne på DR...
I forbindelse med udstillingen lancerer Hillerød Bibliotek og DR Kunstklub fotoprojektet Hillerød HVERDAGSRITUALER, der som en lokal udgave af DR's projekt, afslutter udstillingens Danmarksturné. Derfor opfordrer biblioteket og DR alle borgere i Hillerød Kommune - børn som voksne og unge som ældre, til at indsende fotos af deres hverdagsritual i den periode udstillingen varer.

Man kan indsende fotos ud fra temaerne: Familie, Venner, Hjemmet, Arbejde, Skole, Fritid, Fest og Kærlighed. Alle fotos bliver vist på DR Kunstklubs hjemmeside, og på biblioteket udstiller vi de bedste fotografier sammen med fotos af "gamle hverdagsritualer" fra forskellige årtier fra Hillerød Lokalhistorisk Arkiv. Som afslutning på projektet bliver de indsendte fotos samlet i en stor digital billedmosaik, der vises som en projektion på VANDREHALLENS vægge, når udstillingen er slut.

Biblioteket håber, at rigtig mange forskellige borger- og aldersgrupper har lyst til at deltage, så det store projekt Danske HVERDAGSRITUALER bliver lokalt farvet af hillerød- borgernes bidrag til" fortællingen" om, hvad det vil sige at bo og leve i Danmark.

Fotos kan indsendes på kunst@dr.dk fra d. 18. marts til og med d. 28. april. Brug din smartphone eller dit digitalkamera og tag et helt nyt foto, eller send os et af dine "gamle hverdagsritualer" fra fotogemmerne. Det skal bare være digitalt. Skriv navn og tema ved indsendelse. Husk at alle kan være med!

Skriv kommentar