Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5, 1159 København K

Tirsdag - lørdag 12-18, søndag 11-16


Clay Walk

Anna Sørensen

31.05.2014 - 15.08.2014
FACEBOOKEVENT


Anna Sørensen: Clay Walk (installation view), 2014.

Anna Sørensen: Clay Walk (installation view), 2014.

Anna Sørensen: 2013, 105 cm, 107 cm, 105 cm

Anna Sørensen: 2014, 102 cm

Anna Sørensen: 2014, 32 cm

Anna Sørensen: 2014, 42 cm

Anna Sørensen: 2013, 42 cm

Anna Sørensen: 2013, 60 cm

PRESSEMEDDELELSE

Anna Sørensens udstilling af keramiske værker på Galleri Tom Christoffersen viser helt nye arbejder kombineret med værker fra den netop afsluttede Clay Walk på Holstebro Kunstmuseum. De nye 'flasker' er formet med afsæt i to af Asger Jorns keramiske arbejder fra Sorring i 1953, mens vaserne fra Holstebroudstillingen er inspireret af to endnu ældre typer fra 1890 og 1920 fra Kählers keramiske værksted i Næstved. I kataloget skriver kritiker, lektor Ann Lumbye Sørensen om dem:

"Vaseformerne er slanke, langstrakte og letbuede (..) Deres overflade varieres mellem det glatte, det sanseligt taktile skabt gennem indridsninger og de påsatte lerdetaljers bratte brud med de øvrige strukturer. Der males med begitning, indfarvet ler, som laves i varierende konsistens og påføres med pensel. Det specielle vilkår ved begitningen er, at den endelige farve først kan ses efter brændingen, der fungerer som en næsten alkymistisk proces udenfor kunstnerens kontrol."

Anna Sørensen arbejder så at sige med tilfældet og det intuitive som en del af sin praksis - som produktive skridt på vej mod det endelige værk. Nærmere beskrevet, for et større overblik og en indkredsning af værkernes mere kunsthistoriske ståsted, lyder det:

"Som hovedmotiver henover vasernes overflade veksler klaser eller flydende klynger af amorfe organiske former med geometriske kile- og cirkelformer. Det konstruktivistiske og det ekspressionistiske formsprog trives side om side (..) Modsætningsparret med rødder tilbage i henholdsvis den russiske avantgarde og den europæiske modernisme giver fladen dynamik og spænding i en balancegang mellem de to principper for formdannelse - det konstruktivistiske, idebaserede og det organiske, antropomorfe."

De keramiske vaser på Clay Walk præsenteres på aflange lave podier og opfordrer til en fortsættelse af de performative processor de er skabt ud af; gentagelse, forandring, handling - beskueren inviteres rundt om, foran og bagved værkerne og sættes derved i spil i en både visuel og kropslig dialog.

Anna Sørensen (f.1968) tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1996. Udvalgte separatudstillinger: Clay Walk, Holstebro Kunstmuseum (2014) Colour Groove, Holstebro Kunstmuseum (2008) og Daisy Diamond, Galleri Tom Christoffersen (2009). Udvalgte gruppeudstillinger: Spatial Colour (m. Mads Gamdrup) Galleri Kant, Esbjerg (2011), Materiel Zone. Århus Kunstbygning (2009), Snow Fall, Vejen Kunstmuseum, Vejen (2007). Anna Sørensen har modtaget flere legater bl.a. Anne Marie Telmanyi legatet (2011) og fra Ylva og Aage Nimbs Fonden (2010). Anna Sørensen er repræsenteret på Holstebro Kunstmuseum med både maleri og keramik ligesom Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fondet har erhvervet værker af Anna Sørensen.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum