Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Charlottenborg Art Talk: Afgang 2018 LIVE vol. 2

Louka Anargyros, Viktor-Emil Dupont Billund, Kinga Bartis, Emelie Carlén, Ida Retz Wessberg, Albin Werle, David Stjernholm, Emilia Bergmark, Sara Sjölin, Fabian Wigren, Louis Scherfig

16.05.2018 -
FACEBOOKEVENT


Kunsthal Charlottenborg glæder sig over at kunne præsentere Afgang 2018 LIVE vol. 2 der også fungerer som den officielle finissage for Afgang 2018 med en lang række planlagte begivenheder.

Lancering af publikation: præsentation af kunstnernes eget katalog – vi serverer et glas bobler og fejrer den nye udgivelse! 

Kurator Henriette Bretton-Meyer introducerer værker i udstillingen sammen med kunstnerne Louka Anargyros, Viktor-Emil Dupont Billund, Kinga Bartis, Emelie Carlén og Ida Retz Wessberg. Desuden introducerer Albin Werle sit værk, der tager form som et spil, som alle er velkomne til at deltage i. Spilletiden varierer fra spil til spil, og deltagerne kan frit gå til og fra kl. 17–19.

Udover omvisningen i udstillingen præsenteres en række andre projekter af de udstillende kunstnere: 

David Stjernholm: Streams (2015)
I det meditative værk Streams ses en fossende flod, hvor vandet naturstridigt strømmer i begge retninger. Effekten af disse digitale og unaturlige strømme bliver forstærket i værkets lydside, som består af en lydoptagelse fra en serverpark som til forveksling lyder som en fossende flod.

Fabian Wigren: Tårar; Ögonens Crescendo / Tears; the eyes Crescendo (2015)
I den homogene by Umeå sker der mystiske ting om natten. Folk begynder at udfordre deres sociale roller, og prøver at konstruere nye i forklædning af nattens mørke. 

Emilia Bergmark: Still Life (Can’t live with you, can’t live without you) (2017)
Kun denne dag er det muligt at opleve Emilia Bergmark’s skulptur Still Life (Can’t live with you, can’t live without you) på Kunsthal Charlottenborg. Værket er en blomsterbuket, der kombinerer forskellige blomster til at give beskeden 'Can’t live with you, can’t live without you' i et sprog baseret på blomster – en form for kryptologisk kommunikation, der ofte blev brugt i det victorianske England til at udtrykke følelser, der ikke kunne siges højt. Ligesom vi bruger emojis i dag, så var sproget med blomster tilskrevet en bestemt mening og grammatik til hver enkelt blomst, der diskret kunne udtrykke kærlighed, begær, bedrag, venskab, had og misundelse. Blomster af Rebecca Nørgaard. 

Orchid Domain feat. Vid Edda: Det Lange Ridt
Vid Edda er et samarbejde mellem Alexander Holm og Chris Shields. I deres kompositioner arbejder de med stemme, syntetiske lyde og bånd-loops som materiale. Det er første gang de to projekter forenes. Der er stor forskel i arbejdet med lydlig tekstur, men en fælles forståelse af at musik handler mere om følelser end om struktur.

Sara Sjölin: Charlie och pjadde (2018) + A while ago, we were feeding Eva
To videoer tilknyttet Sara Sjölins værker i ‘Afgang 2018’.

SxR
SxR består af Stephanie Bech og Ribka M. Pattinama Coleman, der har lavet et sæt specielt til denne aften. Dyrelivet er fokus for kompositionen. Truede arters sang vil akkompagneres med blandt andet vokal, digitale og akustiske instrumenter.

Louis Scherfig: READING SHOW

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket