Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Brænde til Spejling af Æg

Jesper Aabille

05.07.2015 -


Jesper Aabille har skabt en social skulptur Brænde til Spejling af Æg hvorfra han vil servere spejlæg, Poetisk Spejlæg til, og med, udstillingens gæster.

Brænde til Spejling af Æg er et værk der er skabt til Munkeruphus, hvorpå æggene tilberedes. Kunstværket er formgivet på bedste Storm P manér, fra en træstub som Jesper Abille har ombygget til en bålplads. Træstykket har Jesper Aabille forarbejdet, således at bålet er en integreret del af værket, indtil der ikke er mere træ at brænde.

Kunstværket er skabt af en træstub fundet på Munkeruphus' grund og æggene stammer fra Nordsjællandske høns, fra et hønsehus med udegående høns. Hønsene er reddet efter tidligere at have været indelukket i en hønsegård i Hillerød uden adgang til udendørsarealer. I deres nye omgivelser har de nu adgang til det fri. Der er en omtanke at spore i værket, at materialerne udelukkende er lokale og nu deles med publikum.

Der er både deleøkonomi og sociale aspekter til stede når Jesper Aabille gæster Munkeruphus. Det sociale, og det at dele, er karakteristisk for Jesper Aabille's værker: at han møder sit publikum og deler en smagsoplevelse med dem. Jesper Aabille har tidligere lavet pizzaer på olietønder på den Røde Plads på Nørrebro, en køkken skulptur Mobil Køkken, der kan lånes i Køge og bruges til at lave mad i det fri ved havneområdet. Hans Mynte Cykel, der bruges til at servere mynte te fra, der har været i aktiv på Rådhuspladsen og været vist på Esbjerg kunstmuseum.

Jesper Aabille åbner op for en anden måde at opleve, og tænke, et kunstværk på, da de besøgende bliver aktive medskabere af værket, i interaktionen med værket og kunstneren. Jesper Aabille er i tråd med Gunnar Aagaard Andersen's eksperimenterende måde at tænke kunst på. Dels da hans værker både er sociale og engagerer sig med sit publikum og da de kan opleves udenfor og i de traditionelle kunstrum.

Og ikke mindst, et socialt kunstværk, hvor børn og voksne er velkomne til at komme og smage.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole