Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Babuska

Søren Behncke

16.11.2019 - 21.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Søren Behnckes soloudstilling BABUSKA. Behncke har til udstillingen skabt en totalinstallation, hvor skala og den fysiske iscenesættelse af rum udfordrer den klassiske gallerioplevelse. Udstillingen viser samtidigt nye værker, der ligeledes udforsker skala og rum.

Den russiske trædukke babushka eller matrjosjka, som er en dukke med nøjagtigt nedskalerede dukker indeni, har været inspirationskilde til udstillingen. Søren Behncke har til udstillingen skabt en totalinstallation, hvor man bevæger sig ind i galleriets udstillingsrum, som indeholder udstillingsrummet i mindre udgave, som igen indeholder et rum i mindre udgave. I hvert af disse rum er Behnckes værker tilpasset hvert rum og dets størrelse. Altså – et rum i et rum i et rum. Den sanselige oplevelse og fysiske iscenesættelse af rum danner dermed rammen for Søren Behnckes udstilling hos Charlotte Fogh Gallery.

På udstillingen viser Behncke skulptur og maleri, pap-mosaik, pizzabakke-maleri m.m. hovedsageligt skabt i pap, som har været et gennemgående materialevalg i Søren Behnckes aeuvre, hvilket også har afstedkommet kunstnerens alias: ”Papfar”. Værkerne på udstillingen portrætterer og fortolker forskellige interiør, hvor især kunstneratelieret som metafysisk rum for kreativitet går igen som motiv.

Søren Behncke (f. 1967) er repræsenteret bredt på landets museer hos ARoS Aarhus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Brundlund slot samt i Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfonds samlinger. Søren Behncke er desuden udstillingsaktuel på Museum Jorn i Silkeborg med soloudstillingen ”Mash-Up”.

Skriv kommentar