Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Angående gentagende forplantninger af bølger i luft

Marianne Jørgensen

25.08.2018 - 22.09.2018


PRESSEMEDDELELSE

Det er med stor glæde at Charlotte Fogh Gallery kan præsentere soloudstillingen, ”Angående gentagende forplantninger af bølger i luft” af Marianne Jørgensen. Med adskillelige udstillinger og omfattende projekter i det offentlige rum bag sig er dette kunstnerens første egentlige galleriudstilling. Marianne Jørgensen arbejder med installationer, skulptur, arkitektur, video og fotografi - ofte udenfor kunstinstitutionens rammer. Hendes kunstneriske arbejde er beslægtet med land art og hendes tilgang er konceptuel mens værkernes karakter spænder fra det poetiske til det kritiske. Hun arbejder ofte med det nære men i stor skala med materialer såsom jord, ler, græs og mos, men også papir, stof og broderier.

Udstillingen ”Angående gentagende forplantninger af bølger i luft” hos Charlotte Fogh Gallery består af skulpturer og store ruminstallationer specielt lavet til galleriets rum såvel ude som inde. I hele galleriets baggård danner mos værket ”Cladonia”, som er en omfattende installation af mos med overdimensionerede trompetformede skulpturer. Det grønne mos har en lille mostype i sig som i sig selv er et lille trompetformet horn (Cladonia) og som danner udgangspunkt for resten af udstillingens værker.

Selve mossets cellestruktur spejles indenfor i galleriet i en installation bestående af et lergulv i rødler. Gulvets 264 håndlavede sten fremstår som et organisk puslespil af lerceller i en smuk rød farve, hvor mellemrummene danner cellestrukturen. På væggene optræder trompetformen i en større fortælling om krig og kærlighed i omfattende broderede værker af tråd og stramaj på lærred.

Marianne Jørgensen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og står bag omfattende udsmykninger i offentlige rum og projekter som Skulpturby Selde. Hun har udstillet både internationalt og nationalt på bl.a. Vejen Museum, Aarhus Kunstbygning, Nikolaj Kunsthal, og Den Frie Udstillingsbygning. Hun har bl.a. modtaget Danmarks største hæderspris til kunstnere, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat, og er repræsenteret i store samlinger som Ny Carlsbergfondet.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum