Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Astrid Noacks Atelier

Rådmandsgade 34, 2200 København N


ANA Forum #2: (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge

Deirdre M. Donoghue

15.03.2014 -
FACEBOOKEVENT


Deirdre M. Donoghue vil introducere sit projekt (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge, der kredser om begreber som Hospitality, Maternal Interruptions, The Gift, Maternal Body, Violence, Economy og Time med inspiration hentet i tekster af Hannah Arendt, Sarah Ruddick, Lisa Guenther, Nancy Folbre, Jacques Derrida, Lisa Baraitser etc. - Og herfra udspringer vores debat og workshops.

ANA Forum Seminar & Workshop 2014 #2 følger op på #1, som fandt i d. 22.-23. februar med den feministiske teoretiker Silvia Federici. Her påbegyndte vi indsamlingen af materialer til en dokumentationsudstilling, som vil finde måder gennem visualiseringer at bearbejde og belyse de berørte tematikker og samtidig fungere som dokumentation.

ANA Forum Seminar & Workshop 2014 #2's tematisering af Moderskab udspringer af den tyrkiske kunstnergruppe Oda Projesis besøg i Astrid Noacks Ateliers artist-in-residence program ANA AIR i sommeren 2013 sammen med deres tre børn. De inviterede i den forbindelse Deirdre M. Donoghue til København [www.astrid-noack.dk/residency/oda-projesi]. Oda Projesi og Donoghue har, som en række andre kunstnere, gjort Moderskab til emne for kunstnerisk bearbejdning. De mener, at Moderskab har brug for at blive udfordret for, at vi kan skabe nye fortolknings- og handlingsmuligheder.

ANA Forum Seminar & Workshop 2014 #2 ligger i tilknytning til Læsegruppen Open Rsesearch: Motherhood, som startede i januar. Deirdre M. Donoghue har sammensat tekstmaterialet og har selv en lignende læsegruppe på Witte de With Center for Contemporary Art i Rotterdam. Det er ingen forudsætning for deltagelse i seminaret, at man er med i Læsegruppen.

ANA Forum er et rum for samtale, som samler tematikker og diskussioner fra de øvrige spor i Astrid Noacks Ateliers regi. I ANA FORUM prioriteres refleksion og langsomhed. De øvrige spor er ANA AIR, ANA LOKAL og Astrid Noacks Børneatelier.

ANA Forum Seminar & Workshop 2014 realiseres med støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole