Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

03.04.2013 NEWS

Stig Kaj Aunfelt Foto: Jens Møller.

Stig Kaj Aunfelt vinder KP-prisen 2013

Sønderborg-kunstneren Stig Kaj Aunfelt modtog dette års KP-pris ved ferniseringen på KP13 og Spring 13 i Kunsthal Aarhus i sidste uge.

AF Louise Steiwer

KP-prisen er på 10.000, - og uddeles til en udstiller på årets KP. Modtageren udpeges af en jury, der er nedsat af KPs bestyrelse. Dette års jury bestod af Jens Erik Sørensen, direktør på ARoS, Jesper Rasmussen, rektor på Det Jyske Kunstakademi og Anne Katrine Graah Rasmussen, formand for KPs bestyrelse.

Ved uddelingen af KP-prisen 2013 i Kunsthal Aarhus lørdag d. 23. marts sagde jurymedlem og rektor for Det Jyske Kunstakademi, Jesper Rasmussen følgende:
"Dette års prismodtager deltager med flere værker, og de er bestemt af den iøjnefaldende slags. Juryen finder at værkerne besidder en umiddelbar energi og en udadvendt friskhed, hvor de med et simpelt greb og med et simpelt materiale opnår stor effekt - og det skal også tages helt bogstaveligt! Værkerne opererer med en skabelonlignende æstetik som er grafisk velfungerende med tegn, symboler og figurer hentet fra populærkulturen og den politiske virkelighed.

Så er vi også betaget af den måde værkerne indtager rummet på, at de installatorisk fungerer både på gulvet, på væggene og i kombinationen af gulv og væg. De danner en interessant scenografisk installation, der virker med en vis humor og en vis flabethed, der minder om noget vi møder på gaden. Nogen vil sikkert kritisere værkerne for at være overfladiske og uden synderlig dybde, men det er netop deres overfladiskhed, der giver dem en ligefrem kvalitet: så uprætentiøst enkelt kan kunst også gøres."

Stig Kaj Aunfelt er uddannet byggetekniker, men har gennem de seneste 12 udviklet sit kunstneriske udtryk. Han har tidligere udstillet på bl.a. Kunstnernes Sommerudstilling i 2009 og Kunstnernes Efterårsudstilling i 2010 og 2012.

Se billeder fra KP13 i ARTGUIDE

Skriv kommentar