Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

20.03.2014 NEWS

Mikkel Bogh @ Statens Museum for Kunst Foto: Riccardo Buccarella/SMK.

Mikkel Bogh ny direktør på SMK

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt Mikkel Bogh som direktør for Statens Museum for Kunst

AF Jakob Fibiger

Kulturminister Marianne Jelved siger:

Med Mikkel Bogh er der fundet en både vidende, erfaren og visionær direktør for landets hovedmuseum for billedkunst, Statens Museum for Kunst. Museet er inde i en spændende udvikling, og jeg ser frem til at følge Mikkel Boghs arbejde med at gøre det endnu mere levende og dynamisk. Både for de mange brugere, der møder og bevæges af kunsten og for de forskere, der konstant arbejder på at understøtte museets virke med solid, faglig viden.

Mikkel Bogh siger:

Statens Museum for Kunst udgør med sin samling af mere end 700 års billedkunst et enestående og levende arkiv over forskellige tiders anskuelser, drømme og billedverdener, også vor egen tids. Jeg kan ikke forestille mig en mere spændende og betroet opgave end at skulle stå i spidsen for SMK og sammen med medarbejderne at gøre museet til en åben kunstinstitution, hvor gæster fra nær og fjern kan føle sig inddraget, oplyst og udfordret.

Mikkel Bogh er 50 år og mag. art. i kunsthistorie. Han har været rektor for Kunstakademiets Billedkunstskoler siden 2005, herunder i perioden efter sammenlægningen af Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg i efteråret 2012. Frem til 2005 var Mikkel Bogh ansat ved Aarhus Universitet og Københavns Universitet, senest som institutleder ved Københavns Universitets Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og som forskningsleder for området litteraturvidenskab og moderne kultur. Mikkel Bogh har også været tilknyttet Dagbladet Information og Weekendavisens kulturredaktion. Han har stor erfaring som underviser og forskningsleder, og han har en meget betydelig publikationsvirksomhed.

Mikkel Bogh tiltræder stillingen som direktør for Statens Museum for Kunst den. 1. maj 2014.

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriet
Kulturministeriets pressetelefon: T +45 2276 5116

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig Jakob Fibiger Andreasen: T +45 2961 6949 / E: Jakob.fibiger@smk.dk

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole