Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

31.10.2013 NEWS

Karsten Ohrt ny bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet

Carlsbergfondet har udpeget afløseren for Hans Edvard Nørregård-Nielsen som formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse. Den nye formand bliver den nuværende direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt.

AF Jakob Fibiger

Karsten Ohrt har de seneste seks år været direktør for Statens Museum for Kunst, hvor han har gennemført en omfattende fornyelse, der både kan ses og mærkes. Museet har i dag på alle områder en position, der vækker respekt både herhjemme og i udlandet. Karsten Ohrt har tidligere været direktør for Kunsthallen Brandts (1988-2007), museumsinspektør på Nordjyllands Kunstmuseum i Ålborg (1979-1988) og er uddannet mag.art. i kunsthistorie.

Karsten Ohrt har i 14 år været almindeligt bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet (1993-2007), hvilket har givet ham god indsigt i fondets virke. Han har endvidere siddet i talrige udvalg, råd, bestyrelser og kommissioner og derigennem opnået stor erfaring i snart sagt alle dele af den verden, som en formand for Ny Carlsbergfondet skal bevæge sig i.

Bestyrelsesformanden for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher udtaler: "Vi har med udpegningen af Karsten Ohrt valgt en person med stor kompetence, indsigt og respekt i den danske kunstverden til jobbet som formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse. Jeg er overbevist om, at Karsten Ohrt dels vil forstå at forvalte den historiske arv, dels vil forny Ny Carlsbergfondets rolle i et samfund under konstant forandring."

Flemming Besenbacher lægger desuden vægt på, at Karsten Ohrt som direktør for Statens Museum for Kunst også har formået at formidle kunst i en digital verden. Karsten Ohrt har endvidere og med succes gjort museet til et mødested for unge mennesker.

Karsten Ohrt forlader Statens Museum for Kunst med vemod. Museet er ved at afslutte en gennemgribende fornyelse, og han har et rigtig godt samarbejde med medarbejderne og ledergruppen. "Men vejet på vægten i forhold til at blive formand for Ny Carlsbergfondet, så kan jeg se meget spændende perspektiver heri. Formandsposten i Ny Carlsbergfondet rummer en helt unik mulighed for at forandre og forbedre kunstens rammevilkår i Danmark de næste mange år. Den udfordring glæder jeg mig meget til", udtaler Karsten Ohrt.

Ny Carlsbergfondet er en særlig afdeling af Carlsbergfondet, og de to fonde har en enestående historie at bygge videre på. Karsten Ohrt vil videreføre arven fra brygger Carl Jacobsen, men også medvirke til, at fondet fornyes og udvikles i det 21. århundrede: "Carl Jacobsens ord om, at fondet skal bidrage til at ’udvikle og tilfredsstille sansen for og trangen til kunst’ skal udvikles endnu mere. Det er vigtigt, at understøtte fondets formidlende funktion i forhold til kunst. Vi lever i en digital verden, hvor kunstmuseer i stadig højere grad anvender de digitale medier i formidlingen af kunst. Her kunne fondet understøtte udviklingen og blandt andet bidrage til de unge menneskers forståelse af kunsten fra antikken og til i dag," siger Karsten Ohrt.

Baggrund
Ny Carlsbergfondet blev stiftet i 1902 af brygger Carl Jacobsen, da han donerede sit bryggeri Ny Carlsberg til Carlsbergfondet, der blev stiftet i 1876 af brygger J. C. Jacobsen. Ny Carlsbergfondet, der er en særlig afdeling under Carlsbergfondet, har som formål at støtte Ny Carlsberg Glyptotek og andre danske kunstmuseer samt at fremme studiet af kunst og kunstvidenskab.

Yderligere oplysninger
Professor Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet
Telefon: 2338 2204
E-mail: f.besenbacher_@_carlsbergfoundation.dk

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio