Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

09.12.2013 NEWS

Kaspar Oppen Samuelsen: Årets ROCKWOOL billede 2013: Untitled (From Wall to Wall), 2013, gouache på papir.

Årets ROCKWOOL kunstner 2013 - Kaspar Oppen Samuelsen

Årets ROCKWOOL kunstner 2013 bliver Kaspar Oppen Samuelsen.

AF Jette Drabæk, Rockwool

Kaspar Oppen Samuelsen er en ung lovende kunstner, som arbejder med et fabulerende billedunivers, hvor mange uafsluttede fortællinger skimtes. Hans værker beskæftiger sig ofte med de tvetydige sider af performative og filantropiske karakterer, der boltrer sig i deres egne forestillinger og utopiske fantasier. Menneskelivet bliver ofte gengivet som et overnaturligt karneval et sted i udkanten af byen, fyldt med sære forklædninger og metamorfoser. Selv dyrene hæver deres briller når frugt, blomster og grønsager klædes ud og hver enkelt malet genstand er fortryllet med forudsigelsen om en sprudlende verden. Kaspar Oppen Samuelsens værker er fokuserede og maleriske. Dernæst har de markante rødder i den europæiske kunsthistorie dog med et twist og et humoristisk overskud. 

Årets ROCKWOOL billede 2013 er gouache på papir. Det er komponeret i ark med forskellige papirfarver, som bidrager til værkernes komplekse kompositioner. Værket er en del af en serie kaldet ´Untitled (From Wall to Wall)´ fra 2013. Kaspar ønsker ikke at lægge sig fast på en fortolkning af denne titel – men siger, at det er op til beskueren at give billedet sin egen fortolkning – og ja – der er jo mange mure i vores verden – titlen kan relateres til. 

Kaspar Oppen Samuelsen (1977) debuterede allerede i 1998 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han tog siden sin BFA (Bachelor) i Fine Art og Contemporary Critical Theory fra Goldsmiths College, University of London hvor han studerede fra 2000-2003. Fra 2008 - 2011 færdiggjorde han sin MFA (Master of Fine Arts) ved Prof. Tumi Magnusson på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. 

Kaspar har siden sin afgang fra kunstakademiet vist sine værker i ind og udland. Senest på udstillingen ´O Chair O Flesh´ som var kurateret af Matt Packer, med internationale navne som Allan Sekula, Chri-stian Jankowski og Francis Upritchard på Treignac Projet i Frankrig i 2013. Han har udstillet solo På Tra-neudstillingen i 2012 med den spøjse titel ´Mænd og Ænder´ og solo på LARM Galleri med udstillingen ´Luring a Giant´ i 2013. 

Kaspar Oppen Samuelsen er tilknyttet LARM Galleri i Bredgade, København. For at se et udvalg af Kaspar Oppen Samuelsens andre værker og få yderligere informationer om kunstneren gå ind på www.kasparoppen.net 

ROCKWOOL A/S har siden 1962 valgt en ”Årets ROCKWOOL Kunstner”. Der vælges en dansk maler, som er et spejl af tiden, og tidligere kunstnere tæller bl.a. Eiler Bille, Arne Haugen Sørensen, Per Kirkeby, og af de nyere Kathrine Ærtebjerg, René Holm og mange andre. 

Se samlingen på http://www.rockwool.dk/om+rockwool/rockwool+samlingen

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole