Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

09.10.2015 NEWS

Sofia Kalkau Foto: Lukas Flygare.

Sophia Kalkau modtager Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Statens Kunstfonds Hædersydelserne er livsvarige, og tildeles kunstnere, hvis kunstneriske produktion har placeret dem blandt landets afgørende kunstner. Hædersydelser gives til forskellige genre inden for kunsten (litteratur, design, billedkunst etc.) Hædersydelsen består i et årligt støtte til kunstnerens indkomst, beregnet på kunstnerens indtægt de seneste år.

AF Ane Cornelia Pade

Sophia Kalkau er blandt de seneste modtagere af Statens Kunstfonds hædersydelse. Sophia Kalkau er uddannet fra Billedhuggerskolerne på Det Kgl. danske Kunstakademi. Hun har siden midten af 90'erne arbejdet konsekvent med fotografiet. Hendes fotografiske arbejde er en performativ undersøgelse, en udforskning og en leg med de klassiske medier, skulptur og fotografi. Sophia Kalkau arbejder med emner som transformation og forvandling, hvor fysiske og flydende mentale tilstande går igen i mange af Kalkaus værker. 

”Ved sin insisteren på at svare verden – herunder også den samtidige kunstverden – igen, placerede hun sig midt i sin tid, midt i 1990’rnes og 00’ernes relationelle, installatoriske og kritisk engagerende praksisformer - som opposition til den: anfægtet, men uforstyrret, med en målsætning om at fokusere på kunstværkets specificitet.

Alle Sophia Kalkaus værker er i øjenhøjde. Og inviterer ved deres insisterende nærvær og tilstedeværelse til åbne og ubestemmelige relationer og fortolkninger, et forhold som hun i stigende grad har understreget gennem det fotografiske arbejde, der kredser om kroppen i relation til den rumlige genstand eller den draperede skulpturelle krop, som selvstændige værker og som et metalag til det skulpturelle.”  – Statens Kunstfonds begrundelse.

Sophia Kalkaus værker kan opleves hos Peter Lav Gallery i udstillingen: ”Owl Vision”  frem til den 7/11 2015. læs yderligere Sophia Kalkaus statement fra udstillingen "Off White" på Peter Lav Gallery i 2014.  

Skriv kommentar