Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

27.10.2015 SHOWPICS

QWERTY: Afterlife By Night, 2015.

QWERTY på Sluice_2015

Den danske kunstnergruppe, QWERTY, deltog som eneste skandinaviske islæt på den alternative kunstmesse, Sluice_2015, i London. QWERTY bidrog med en kombineret installation og performance med det kunsthistoriske tungt belastede tema, døden, som hovedmotiv.

AF Kopenhagen

Sluice_2015
Bargehouse, Oxo Tower Whart, South Bank London W: sluice.info
Afterlife Service
QWERTY
16.10.2015 - 18.10.2015

QWERTYs udstilling blev opbygget stedspecifikt og med de forhåndenværende materialer suppleret med medbragte remedier der lod sig pakke i en rejsekuffert. Gruppen har gennem ca. 8 års samarbejde udviklet en arbejdsform, hvor plan og opbygning foretages kollektivt og i konsensus, mens afviklingen i højere grad improviseres og afstemmes med, hvad der sker på stedet både medlemmerne indbyrdes og især i relation til publikum og de lokale forhold. 

Selve installationen bestod i en imaginær ruminddeling markeret med hvid tape på gulvet og uden møbler, så alt så at sige foregik på gulvniveau. Indretningen mimede og stiliserede en afart af en bedemandsforretning med WAITING ROOM, OFFICE, SHOWROOM og CHAPEL. Heri udspillede der sig i udstillingsperioden en form for relationel performance, hvor publikum blev ledt igennem "rummene" for undervejs at interagere med kunstnerne. Publikum kunne gennemse kataloger over forslag til gravsten med tekster, og i fællesskab med den enkelte "klient" blev der designet kister, urner eller andre former for beholdere at forlade verden i. Der blev - også sammen med klienten - sunget begravelsessange, forhandlet merchandise som f.eks. t-shirts, sørgebind, gudebilleder, totems og sørgesmykker samt ikke mindst afprøvet en interimistisk kiste, der på stedet blev samlet af bøjelige papstykker. Til sidst blev der skålet i akvavit - livets vand. Alt sammen handlinger, hvor man konfronteres med nogle af de tanker - bl.a. om vores dødelighed - vi gerne forkaster eller gemmer væk som ubehagelige eller ubelejlige, men samtidig tilbydes en mulighed for at mærke livet.

Afterlife Service vakte en vis opmærksomhed og bliver flere steder fremhævet i omtalen af Sluice_2015, ligesom det var et prominent samtaleemne i udstillingsdagene. Reaktionerne på/i selve værket var måske det mest bemærkelsesværdige. Noget overraskende - måske - var det ikke svært at generere den glade og positive dialog om ens egen død. Flere berettede f.eks. om en terapeutisk oplevelse, hvor de følte lettelse og nærmest bekræftelse ved at få form på sin fremtidige død. Der blev faktisk sagt "tak", smilet og indimellem krammet efter at have været igennem QWERTYs Afterlife Service check. 

Om Sluice_
Sluice_ er et kunstnerstyret initiativ med base i London ledet af kunstner Karl England, kurator Charlie Levine og kunstformidler Ben Street. Sluice_ har siden dets start i 2011 arbejdet med en åben struktur af kunstmesser, formidling og udstillinger. Sluice_ er en kritisk platform som lægger vægt på performance, udgivelser og videndeling. Sluide_2015 er den 3. alternative kunstmesse, der er arrangeret foruden projektet Exchange Rates, en expo i New York (2014), der kørte som et samarbejde mellem gallerier baseret i Brooklyn og europæiske initiativer (heriblandt QWERTY). 

Om QWERTY
QWERTY er en kunstnergruppe, der for øjeblikket drives af 7 billedkunstnere fra Danmark. Sammensætningen af gruppen er opstået mere eller mindre tilfældigt, dog ud fra en fælles interesse i at forfølge ny viden og nye kunstneriske praksisser. 

QWERTY udvikler løbende deres kunstneriske arbejdsmetoder og organiseringen af det kunstneriske samarbejde. Gruppen repræsenterer et alternativ til den mere etablerede kunstscene. QWERTY har ikke noget permanent udstillingssted. Udstillinger og projekter skabes i samarbejde med tilsvarende initiativer, gallerier og kunstmesser - nationalt såvel som internationalt. 

Udveksling, forbrugerisme og definitionen af værdi har de sidste par år været et tilbagevendende emne for undersøgelse i QWERTYs arbejde. I stedet for den klassiske værkbaserede kunstform, har QWERTY været optagede af relationel æstetik og samspillet med regionale og lokale omgivelser. 
Metoden QWERTY benytter sig af er smidig og åben, det kunstneriske resultat, vil i nogle tilfælde først være en realitet ved slutningen af projektet. I fællesskab designer medlemmerne en ramme hvor den enkelte kan improvisere og skabe værker til den givne situation, ofte i samarbejde med publikum. 

QWERTY er Jens Andersen, Mikkel Larris, Camilla Gaugler, Morten Tillitz, Indigo Richerds, Anders Qvist og John Krogh. 

QWERTY: Afterlife Business, 2015.

QWERTY: Afterlife Chapel, 2015.

QWERTY: Afterlife Corpse, 2015.

QWERTY: Afterlife Feet, 2015.

QWERTY: Afterlife Office, 2015.

QWERTY: Afterlife Office, 2015.

QWERTY: Afterlife Showroom, 2015.

QWERTY: Afterlife Step, 2015.

QWERTY: Afterlife Testing, 2015.

QWERTY: Afterlife Tombstone Catalogue, 2015.

QWERTY: Afterlife Total, 2015.

QWERTY: Afterlife Total, 2015.

QWERTY: Lighus, 2015.

QWERTY: Afterlife, 2015.

QWERTY: Afterlife Chapel, 2015.

QWERTY: Afterlife Waitingroom, 2015.

QWERTY: Afterlife Song, 2015.

QWERTY: Afterlife Staff, 2015.

QWERTY>/b>: Afterlife Coffin, 2015.

QWERTY: Indigo Afterlife, 2015.

QWERTY>/b>: Fetal Pose, 2015.

QWERTY: Sleeping Pose, 2015.

QWERTY: C QWERTY God, 2015.

QWERTY: IR QWERTY God, 2015.

QWERTY: JE QWERTY God, 2015.

QWERTY: M QWERTY God, 2015.

QWERTY: ML QWERTY God, 2015.

Skriv kommentar