Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

15.06.2015 PERFORMANCE

music4giants (pressefoto)

Performance: music4giants

I 40 timer, eller 144000 sekunder, det er et spørgsmål om skala, finder performancen music4giants sted i det gamle fæstningværk på Refshaleøen fra d 16.-20. juni. Netop spørgsmålet om skala er her essentielt.

En komposition er spredt i tid og rum og danner afsæt for installationen og performerne, der befinder sig i den.
Kompositionen bliver værkets måleenhed for tid, og som besøgende får man ved sin indtrædelse således mulighed for at overvære en 1/40 af kompositionen. Intet menneske vil på noget tidspunkt kunne overvære kompositionen i sit hele, da den både er spredt i tid og rum, men fragmenter vil stå frem for de besøgende og for performerne, og det er her fragmenterne, der er målet.

AF Kopenhagen

Spørgsmålet, der danner grundlag for værket, er hvorvidt det er muligt for mennesket at skabe noget, der ikke har mennesket som intenderede modtager. Er det muligt at skabe kunst for planter, objekter, havet eller blot en større eller mindre struktur uden betegnelse, når man altid allerede befinder sig i verden i sin menneskekrop? Er det muligt at destabilisere sig selv som centrum i en antropocentisk tid?

Værket er en flerspektret performance. Man inviteres som gæst til at træde ind i værket, bevæge sig rundt i det, og lade sig nedsænke i et omsluttende univers af lyd, performance, koreografi og rumligheder. Den musikalske komposition er skabt af musiker Holger Hartvig (Synd og Skam, Seksuelle Mennesker, etc.), et immersivt performancedesign af performancekunstner Madeleine Kate McGowan (Five Apartments) og scenografi af Anna Weile Kjær. 

Det musikalske, det performative og installatoriske smeltes sammen til noget der betegnes bedst som en new age musical.

Ved købet af billetten vælger man et tidspunkt, og hver halve time bliver en ny person lukket ind.

Music4giants er skabt af kompaniet HEAVEN og løber fra d. 16. – 20. juni på Teaterøen.

Billetter: http://cphstage.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/49073
event: https://www.facebook.com/events/377773465751837/

Medvirkende:
music4giants Koncept og instruktion: Madeleine Kate
Scenografi og produktion: Anna Weile Kjær
Lyd: Holger Hartvig
Dramaturgi: Inga Gerner Nielsen
Koreografi: Sarah Armstrong
Performere: Klara Utke Acs, Rasmus Knutzen Nielsen, Rasmus Balling Larsen, Rakel Dimar, Hanna Westling, Dan Skuflic, Tao Hansen, Esben Weile Kjær, Madeleine Kate.
Tekniker: Jonathan Hjorth
Set Design Assistance: Greta Cinn, Victor Nuno, Eva Hurtigkarl
Samarbejdspartnere: PSi Fluid States: Performances of UnKnowing #21/2015, Fluid States Fluid Sounds Konference, Teaterøen, Cph.Stage, Roskilde Universitet.

HEAVEN er et kompagni, der gennem immersive performances og installationer skaber midlertidige og omsluttende universer. Installationerne opstår i skæringspunktet mellem lyd, koreografi, performance og new age. Første værk var Five Apartments i 2014 ( fiveapartments.dk ). HEAVEN er et arbejdende fællesskab, hvis struktur og sammensætninger løbende ændrer sig, under kreativ ledelse af Madeleine Kate McGowan.

music4giants (pressefoto)

Skriv kommentar