Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

27.11.2015 NEWS

Astrid Myntekær: Orgone (installation view), 2014. Foto: Anders Sune Berg.

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler 1,7 mio. kr.

Ole Haslunds Kunstnerefond har netop tildelt årets kunstner- og rejselegater til 23 billedkunstnere, scenekunstnere, kunsthåndværker og museumsfolk.

AF Louise Steiwer

Blandt modtagerne af kunstnerlegatet er Mogens Møller, Lone Haugaard Madsen, Troels Wörsel, Peter Holst Henckel, Maria Finn, Ruth Campau og Kristofer Hultenberg, mens Ester Fleckner og Astrid Myntekær begge modtager et rejselegat.

Ole Haslunds Kunstnerfond er oprettet i 1941 og har til formål at: “…opmuntre til kunstnerisk, håndværksmæssig og anden i forbindelse hermed stående indsats til gavn for almenheden gennem ydelser af pengegaver som anerkendelse til personer indenfor følgende kategorier: Malere, billedhuggere, scenekunstnere, kunsthåndværkere og endelig personer, der har virket for kendskabet til møbelkunst, f.eks. kunsthistorikere, møbelsnedkere, konservatorer, antikvitetshandlere eller museumsfolk…”

Legaterne kan ikke søges, men ydes som en hæder. I år blev der uddelt legater for i alt 1,7 mio. kr., men fonden advarer om, at det kan være nødvendigt at nedsætte det fremtidige uddelingsniveau på grund af den netop vedtagne stramning i beskatningen af almennyttige fonde.
“Vi finder skattestramningen både uforståelig og beklagelig,” skriver Kunstnerfondens formand Ebbe Simonsen i en pressemeddelelse.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø