Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

16.10.2015 NEW BOOK

Nanna Lysholt Hansen: Dear Mary (Memories of the Future) Logbook, Fotografisk Centers Forlag, 2015.

Nanna Lysholt Hansen: Dear Mary

Samtidig med sin deltagelse i udstillingen To Be ContinuedSkovsnogen Artspace, det udendørs udstillingssted i Kibæk, har Nanna Lysholt Hansen nu udgivet hendes bog Dear Mary (Memories of the Future) Logbook.

AF Kathrine Børlit

Nanna Lysholt Hansens nye bog Dear Mary (Memories of the Future) Logbook er baseret på kunstnerens arbejde, der tager afsæt i den danske fotograf Mary Willumsen (1884-1961). I begyndelsen af det 20. århundrede fotograferede Mary Willumsen nøgne kvinder, og hendes arbejde, der var anonymt, rykkede konstant til grænsen trukket af den daværende pornografilov. Ved at arbejde med performance, pinhole fotografi og camera obscura audio installation genskaber Nanna Lysholt Hansen Mary Willumsens historie og puster nyt liv i ældre fotografiske værker. På den måde trækkes Mary Willumsens arbejde, nu omskrevet af Nanna Lysholt Hansen, fra fortiden ind i nutiden og tænkes ind i fremtiden. 

Det er på baggrund af Nanna Lysholt Hansens deltagelse i Sculpture the Sea 2013 i Aarhus. at bogens materiale er blevet til. Det er nemlig billeder fra projektet Dear Mary (Memories of the Future), skabt specifikt til Sculpture by the Sea 2013, der vises frem i bogen. Nanna Lysholt Hansens bidrag til udstillingen To Be Continued hos Skovsnogen Artspace hedder Dear Mary (Tracing Double Other) og er altså en fortsættelse af forrige projekt. Således falder fremvisningen af Nanna Lysholt Hansens nye projekt sammen med udgivelsen af den nye bog, der er baseret på projektet fra 2013. 

Publikationen Dear Mary (Memories of the Future) Logbook er en meget smuk bog, der for alvor giver plads til Nanna Lysholt Hansens fotografier ved dens knaphed på tekstmateriale. Således står det fotografiske materiale frem, ligesom historisk materiale om Mary Willumsen også kommer til sin ret. På den måde fortælles der via nye fotografiske værker og billeder af gamle dokumenter en historie om to parallelt-levende kvinders arbejder, der uomtvisteligt og uløseligt forenes på både kontekstuel og æstetisk vis. Hele forlaget for Nanna Lysholt Hansens projekt er fremført i bogen. Det betyder, at man som læser kan få indblik i tankerne bag en arbejdsproces, og f.eks. kan man se skitserne fra den træhytte, der blev benyttet til pinhole fotografiteknikken. Resultatet bliver en æstetisk smuk narration bygget på baggrund af billedmateriale, der både fungerer dokumentarisk fremlæggende og fiktivt fortællende.

Dear Mary (Memories of the Future) Logbook er udgivet af Fotografisk Centers Forlag og består af ca. 150 sider. 

Bogen koster 220 DKK og kan købes i boghandlerne hos Fotografisk CenterNikolaj Kunsthal og KKArt i Odense. 

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket