Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

17.12.2015 NEWS
Kirstine Roepstorff

Kirstine Roepstorff Foto: Anne Mie Dreves.

Kirstine Roepstorff skal repræsentere Danmark på Venedig Biennalen 2017

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst har inviteret billedkunstneren Kirstine Roepstorff til at stå for den danske pavillon på Venedig Biennalen i 2017.

”Kirstine Roepstorff har et omfattende og vægtigt bagkatalog, væsentlige soloudstillinger, flere større udsmykningsopgaver og international erfaring. Hendes kunstneriske praksis har haft stor betydning for den vej, som dansk kunst har taget i nyere tid og hendes værker har den høje kvalitet og det format, som kræves i Venedig”, siger Gitte Ørskou, formand for Projektstøtteudvalget for Billedkunst.

AF Kopenhagen

Kirstine Roepstorff

Kirstine Roepstorff er født 1972, bor og arbejder i Fredericia og Berlin. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Rutgers University, Mason School of Fine Art (MFA) i USA. 

Kirstine Roepstorff har haft udstillinger på Den Frie i København (2015), Svit i Prag, Tjekkiet (2015); Kunstverein Göttingen, Tyskland (2014); Kunstpalais & Städtische Sammlung Erlangen, Tyskland (2013), Museum für Gegenwartskunst, Kunstmuseum Basel i Schweitz (2010); Nasjonalmuseet, Museet for Samtidskunst i Oslo (2010) og Galerie im Taxispalais, Innsbruck, Østrig (2010). 

I de seneste år har Kirstine Roepstorff skabt flere store offentlige kunstprojekter, bl.a. ”Gongen” til Dokk1 i Århus (2015) og ”Klangfrø” til Institut for Nordisk og Sprogvidenskab på Københavns Universitet (2014). Til foråret færdiggør hun et større projekt til Sygehus Lillebælt i Kolding. 

Statens Kunstfond og Venedig Biennalen

Beslutningen om hvilken kunstner, der skal stå for den danske pavillon i 2017 er truffet af Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen, Bodil Nielsen og Jacob Tækker, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst. De har også det overordnede ansvar for og finansierer Danmarks deltagelse på Venedig Biennalen.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole