Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

12.06.2015 NEW BOOK

Johanne Helga Heiberg Johansen, Dear Frida, Forlaget Uro, 2015

Johanne Helga Heiberg Johansen - Dear Frida

På fredag d. 19. juni er der udgivelsesreception på bogen Dear Frida af kunstneren Johanne Helga Heiberg Johansen. Det er Forlaget Uro, der udgiver bogen. Dear Frida består af en blanding af tekst og billeder og tager nærmest karakter af en tegneserieagtig fortælling.

AF Kathrine Børlit

I forbindelse med sin afgang fra Det Fynske Kunstakademi har Johanne Helga Heiberg Johansen skrevet og tegnet bogen Dear Frida. Bogen skal forestille at være en korrespondance per brev mellem hovedpersonen J og den afdøde, mexicanske kunstner Frida Kahlo. J's liv er præget af den hårde hverdag med børn og huslige pligter. Hun er ked af, at hun ikke får arbejdet noget mere med sin kunst, og hun føler, at hun er fanget i et kedeligt liv, der forhindrer hende i at udfolde sig kreativt. J er en stor beundrer af Frida Kahlo, og de to bliver venner. Deres brevudveksling er præget af deres inderste tanker og følelser om både hverdagen og kunsten.

Venskabet er af mystisk karakter. Det bryder rammerne og reglerne for, hvad der fysisk kan lade sig gøre i tid og rum. De mange tegninger og illustrationer giver et fuldendt indblik i J's hverdag som både kunstner og hjemmegående mor. Hendes beundring af Frida Kahlo er til stede i mange af billederne, hvor små portrætter af kunstneren såvel som bøger kan ses. Ligesådan er tegningernes stil også noget, der vækker associationer til Frida Kahlos egen produktion af dagbøger, skitser og netop også brevudvekslinger. 
Bogen Dear Frida er en fortælling om to kvinder, der hjælper hinanden gennem diverse udfordringer, de møder i kunsten og den ensomme hverdag. 

Bogen Dear Frida udgives af Forlaget Uro, og der er udgivelsesreception fredag d. 19. juni hos Nørrebro Bøger
Bogen består af ca. 150 sider med sort/hvid illustration. Den koster 200 DKK i udsalgspris. 

Johanne Helga Heiberg Johansen, Dear Frida, Forlaget Uro, 2015

Johanne Helga Heiberg Johansen, Dear Frida, Forlaget Uro, 2015

Skriv kommentar