Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

11.04.2018 FOROMTALE
Rasmus Søndergaard Johannsen, JCE Biennalen, Kunstbygningen i Vrå

Rasmus Søndergaard Johannsen: Pivot, 2014-17, 98 x 90 x 58 cm., Drejede stålobjekter, læder.

JCE Biennalen ankommer til Vrå

JCE Biennalen 2017-19, der begyndte sin turne i efteråret 2017 i Montrouge, Paris, er nu nået til andet stop på rejsen i Kunstbygningen i Vrå, hvor den åbner lørdag 14. april.

AF Kopenhagen

JCE Biennalen tournerer i 7 europæiske lande, som hver repræsenterer 8 nationale kunstnere, 56 kunstnere i alt.

3 priser bliver uddelt, til kunstnere der har bidraget med noget ekstraordinært og repræsenterer JCE Biennalens eksperimenterende essens. En af de tre kunstnere er danske Rasmus Søndergaard Johannsen, som deltager med værket Pivot vist ovenfor. Udover et arbejdsophold i Paris i 6 måneder, en pengesum til produktion af værker, skal Rasmus udstille på det anerkendte Hangar Art Center i Bruxelles i år.

Den danske jury, der har stået for udvælgelsen af den danske selektion bestod af Anna Krogh (museumsinspektør på Brandts), Judith Schwarzbart (rektor for Det Jyske Kunstakademi), Torben Zenth (redaktør og ejer af Kopenhagen), Amalie Jakobsen (billedkunstner, deltog på JCE Biennalen 2015-17), Søren Elgaard (billedkunstner og formand for Vrå-udstillingen) og Henrik Godsk (billedkunstner og leder af Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen).  Juryen udvalgte værker af følgende danske kunstnere; Anna Bak, Berit Dröse, Rasmus Søndergaard Johannsen, Mette Juul, Alexander Marchuk, Ahmad Siyar Qasimi, Johannes Sivertsen og Lars Worm.

Udstillingen vises i Vrå til og med søndag den 3. juni 2018.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø