Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

13.06.2016 NEWS

Alt_Cph offentliggør 2016 program

Det bliver Råderums Charlotte Bagger-Brandt og Amalie Frederiksen der kommer til at stå for årets udgave af den alternative kunstmesse Alt_Cph, der finder sted 2.-4. september.

AF Kopenhagen

Væggene brydes ned og samfundet inviteres ind, når Alt_Cph i år sprænger rammerne for, hvordan en messe, et udstillingssted eller et projektrum normalt tager sig ud. Deltagerne udspringer nemlig ikke kun fra steder, der definerer sig med fire vægge, men nærmere som platforme eller initiativer, der er født af det samfund og den kontekst, de kommer fra, og som arbejder i interaktion med selvsamme omgivelser. De inviterede deltagere er hentet ind fra hele verden – Jakarta, New York, Katmandu, Istanbul, Bratislava og København for at nævne nogle. Fælles for dem er, at kunsten er en proces frem for et produkt, hvor samskabelsen er drivkraften. 

Titlen på årets Alt_Cph er Crosscuts og ambitionen er, at skabe en messe, hvor produktion og udveksling er i fokus og hvor samtidskunsten ikke afgrænser sig til lukkede, ensartede kuber men overlapper med andre rum og zigzagger mellem discipliner. 

Årets Alt_Cph bliver altså en fælles symbiose, der afprøver og synliggør samtidskunstens evne til at skabe nye skæringer mellem sig selv og sin omverden. I tråd med den tilgang nedbrydes produktionshusets vægge i ønsket om at lade messen krydsbefrugte med den lokale kontekst, Sundholmskvarteret.

Deltagende kunstnere på Alt_Cph16:

Trampolinhuset med Sisters Cousine, København 

YNKB, København 

Utopia School, NY 

Jens&Morten, Holstebro 

Jatiwangi Art Factory, Jakarta 

Oscar og Martinka, Oslo/Brataslava/Madrid 

WOOLOO med Human Hotel, København 

Sigrids Stue, Aarhus

PISAJ, Istanbul 

Tools for Action, Berlin 

Copenhagen Game Collective, København 

No Borders, København 

Kitchen Lab med Migas, Berlin

Jesper Aabille, København

Fabrikken for Kunst og Design

COMKI, Jerusalem

Skriv kommentar