Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

29.08.2017 3PICKS
Kirsten Ortwed, Galleri Susanne Ottesen

Kirsten Ortwed & Kenneth Knudsen: Modello, 2017, 20 x 70 x 37 cm., travertin, bronze. Foto: Rasmus Høj Mysgind.

3PICKS: Rasmus Høj Mygind anbefaler udstillinger i uge 35

Rasmus Høj Mygind arbejder primært med maleri, skulptur og installation, ofte hvor disse medier overlapper. Rasmus bor og arbejder i København, hvorfra han har en MFA fra Billedhuggerskolen Frederiksholms Kanal, Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2010, og fra 2010-2016 var han en at kræfterne bag det kunstnerdrevne udstillingssted TOVES. Over sommeren viste Rasmus udstillingen TOVIBETON i Nordhavn. Pt arbejder han på en soloudstilling til Hejserummet som åbner d. 15. september.

Se mere her: www.rasmusmygind.com

3PICKS programmet er tilrettelagt af Meise Fabricius.

AF Rasmus Høj Mygind


Torben Ribe,
papirarbejder, indrammet. Foto: Rasmus Høj Mygind

KBH_KABINET
(åbent efter aftale: kbhkabinet@gmail.com)
Torben Ribe
Torben Ribe
20.08.2017 - 10.09.2017

På næsten nyåbnede, semi-hemmelige mikro-udstillingssted, KBH_Kabinet, kan man endnu nå at se Torben Ribe’s rørende selvbetitlede udstilling bestående af værker på papir; collage, print, maleri. I det forholdsvis stramme set up med indramninger fordelt på væggene, og med en kontorplante eller to i hjørnerne, bliver vi nænsomt inviteret indenfor i Ribe’s univers af hverdagsromantik og hverdagsdrama. Både små og store dramaer, fra kedelige regninger fra Dong og hundepedicure-kvitteringer hæftet på maleri ovenpå printede fotos af Ribe’s egen strabadser med kemo igennem en kræftsygdom over toastbrød og rejesalat som yderlige elementer i de små-geniale (hverdags-) kompositioner som Ribe efterhånden har taget patent på.    

Go see !  


Kirsten Ortwed: Turning Time B7, 2017, red turkish onyx, 49 x 105 x 76cm. Foto: Rasmus Høj Mygind 

GALLERI SUSANNE OTTESEN
Turning Time
Kirsten Ortwed
26.08.2017 - 30.09.2017

Hos danmarks bedste tunge galleri har en af danmarks bedste tunge skulptører, Kirsten Ortwed, netop åbnet udstillingen Turning Time. Udstillingen består primært af en serie skulpurer i Onyx-sten der ligger spredt i galleriet som en slags aftryk af universets struktur (frit oversat fra pressemeddelelsen). De er smukke enkle og alligevel super komplekse materielt set. Jeg forestiller mig de skulpturer I en kunstsamling på en anden planet. De er skulpturelt generiske ment i ordets mest positive forstand. Der er fem andre skulpturer i udstillingen, In Waiting, Polar, Spinning Off, On the Move og Modello, alle fra i år. Modello, er en bygningslignende marmorklump der er lagt forskellige snit i hvorpå der er sat bronzebogstaver identiske med værkets titel. Den ligner en fundet klump der lige præcis ligner en skalamodel af den bygning den fortæller os den er, eller rettere ikke er, for det er en skulptur. Jeg elsker skalmodeller, og det er vel nærmest en sub-genre i skulpturi efterhånden, skulpturer der ligner skalmodeller af bygninger som er skulpturer. Tænk Pernice, Genzken, Kirkeby, Shütte, osv. Ortwed er totalt med deroppe.


Christian Marclay: The Clock, 2011, video, 24 timer. Foto: CC.  

COPENHAGEN CONTEMPORARY
The Clock
Christian Marclay
01.06.2017 - 03.09.2017

En temmelig åbenlys anbefaling på falderebet her, mange har forhåbenligt allerede set (noget af) den, men nu er det altså sidste uge med dette fænomenale hovedværk, så vi må ud og se nogle flere timer. Det undrer mig egentlig at jeg ikke har hørt mere om dette værk i medierne. Det er intet mindre end fantastisk at CC henover sommeren har præsenteret Christian Marclay’s eminente, seminelle, gigantiske, helt vidunderligt episke mastodont af et hovedværk, The Clock. Det i sig selv retfærdiggør til fulde CC’s (midlertidige?) tilstedeværelse på kunstscenen. Værket vandt selvfølgelig guldløven i Venedig i 2011, og har rejst rundt lige siden, men efter min mening kan det ikke hyldes nok. Så jeg er nød til lige at pippe om det her også. Konceptet i sig selv og den eminente produktion af The Clock er udsøgt simpelthen, måden hvorpå lyd og billede overlapper som munke- nonne-tegl giver en den her rolige og troværdige filmiske oplevelse hvor man 100%  drages med på de ellers hektiske samplede brudstykker af fællesbevidsthed og populærkultur. Jeg er så mega fan at det her værk. 

-Nå ja, og så er der jo kunstmesser og Art Week i denne uge også. Det skal man jo også se noget af. 

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum